Online bijeen­komsten en cursussen in mei en juni

Geplaatst op 7 mei 2020

Komende maanden staan er weer veel online bijeenkomsten en cursussen voor cliëntenraden op de planning. Bekijk het filmpje waarin Thom van Woerkom vertelt over de dienstverlening van LOC de komende maanden:

Online basiscursus medezeggenschap

Tijdens deze online basiscursus bereiden we ons voor op de inwerkingtreding van de Wmcz 2018. De deelnemers worden uitgebreid meegenomen in alle onderdelen van deze nieuwe wet. We staan stil bij het ‘waarom’ van medezeggenschap en de betekenis voor de praktijk. Nu de Wmcz 2018 eraan komt, staan we nadrukkelijk stil bij de veranderingen dit dit met zich meebrengt en hoe je je daarop kunt voorbereiden.Voor meer informatie en om je aan te melden, klik je op de datum van je voorkeur:

Online verdiepingscursus Rechten van de cliëntenraad

Tijdens deze online verdiepingscursus geven we inzicht in de rechten van de cliëntenraad. Voor meer informatie en om je aan te melden, klik je op de datum van je voorkeur:

Online verdiepingscursus Cliëntenraad en (L)CvV

Tijdens deze online verdiepingscursus geven we inzicht in wat de Wmcz 2018 zegt over de instelling en taken van de (L)CvV – de (Landelijke) Commissie van Vertrouwenslieden. Voor meer informatie en om je aan te melden, klik je op de datum van je voorkeur:

Online netwerkmeetings ondersteuners cliëntenraden

Ondersteuners hebben ook in deze coronacrisis een belangrijke rol in het adviseren van cliëntenraden. Maar hoe pak je dat aan en welke goede voorbeelden zijn beschikbaar? Na twee nuttige digitale bijeenkomsten eind april, organiseert LOC in juni een vervolg met keuze uit 4 bijeenkomsten:

Webinar toelichting (model-)medezeggenschapsregeling

Eerder gaf Thom van Woerkom tijdens twee webinars een toelichting op de (model-)medezeggenschapsregeling. Deze webinar is nu terug te kijken. Klik hier voor meer informatie.

Online ontmoetingen cliëntenraden

 In deze online ontmoetingen ga je onder leiding van een LOC-adviseur in gesprek over hoe je invulling geeft aan je rol als cliëntenraad in de huidige situatie. Voor meer informatie en om je aan te melden, zie het overzicht met bijeenkomsten

Webinar bezoekregeling verpleeghuizen

Op 26 mei gaven Marthijn Laterveer (coördinator LOC) en Tiske Boonstra (LOC-adviseur) tijdens een online webinar een toelichting op de bezoekregeling verpleeghuizen en de rol van de cliëntenraad. Deze webinar is nu terug te kijken. Klik hier voor meer informatie.

Meer weten?

  • De vraagbaak van LOC staat voor je klaar. Van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17. 00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl
Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijeenkomsten

Meer

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese