‘Op zoek naar Waardevol leven!’ tijdens de Week van de Radicale ver­nieuwing

Geplaatst op 20 december 2022

In een video van 12 minuten geven we je een inkijkje in de Week van de Radicale vernieuwing 2022. Zo krijg je een beeld bij waar de vernieuwingsbewegingen die LOC initieerde zoal toe leiden, maak je kennis met deelnemers en zie je praktijkvoorbeelden vanuit de bewegingen in de verpleeghuiszorg en zorg thuis, de jeugdzorg, de langdurige ggz en het zorgonderwijs.

Voor het zeggen

De gezamenlijke droom van alle betrokkenen bij deze vernieuwingsbewegingen was de rode draad van deze week. De droom van een zorg en samenleving waar de menselijke maat steeds weer het uitgangspunt is. Waar mensen het voor het zeggen hebben, waar hun waarden leidend zijn. En niet de regels, protocollen, geld of andere belangen. Hoe daar zoal aan gewerkt wordt, ook in moeilijke tijden, zie je in deze video:

Lees ook de uitgebreide verslagen per dag:

De week van de Radicale vernieuwing werd georganiseerd door de vernieuwingsbewegingen Radicale vernieuwing zorg in het verpleeghuis en thuis, Radicale vernieuwing langdurige ggz, Radicale vernieuwing jeugdzorg en Radicale vernieuwing zorgonderwijs en het nieuwe initiatief ‘Nieuwe vormen van samen wonen en leven‘. LOC heeft het initiatief genomen voor het opzetten van deze vernieuwingsbewegingen. Zodat wat er speelt tussen de mensen die zorg nodig hebben, hun naasten en de zorgverleners werkelijk centraal komt te staan. Dat doen we samen met mensen die zorg krijgen, naasten, medewerkers, cliëntenraden, beleidsmedewerkers, managers, ondersteunende diensten, bestuurders, raden van toezicht. En ook zorgkantoren/zorgverzekeraars, kenniscentrum Phrenos, het Trimbos instituut, gemeenten, ministeries en inspecties.

​Doet jouw organisatie al mee met Radicale vernieuwing van de zorg?

Als cliëntenraad kun je nagaan of je organisatie al meedoet aan Radicale vernieuwing. Verschillende deelnemers zijn zelfs gestart op initiatief van de cliëntenraad. Doet je organisatie nog niet mee, en wil je meer weten over de meerwaarde en mogelijkheden van het aansluiten bij de vernieuwingsbeweging? Je kunt altijd contact opnemen via radicalevernieuwing@loc.nl of 030 207 4067.

Meer weten?

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese