Prettig wonen en de rol van de cliënten­raad

Geplaatst op 14 oktober 2019

Mensen die zorg nodig hebben, willen graag prettig wonen. Net als ieder ander. Je wil je veilig voelen en je leven zo veel mogelijk leiden zoals je dat wenst. Een woonomgeving die goed bij je past, draagt direct bij aan je kwaliteit van leven. Komende periode besteedt LOC veel aandacht aan de woonomgeving van mensen. En de rol van de cliëntenraad daarbij. Er staan interessante bijeenkomsten op het programma. Over de samenwerking tussen de clientenraad en de raad van toezicht. En over een gunstige omgeving voor mensen met dementie. LOC publiceert een nieuwe brochure over de rol van cliëntenraden bij bouwen in de zorg. En bovendien staat de Bouwpool van LOC cliëntenraden graag terzijde met advies en ondersteuning in het bouwproces.

Interessante bijeenkomsten:

Bouwen voor zorg: waar­devol­le rol cliënten­raden en Raden van Toezicht in beeld (23 okt)

Veel cliëntenraden en Raden van Toezicht krijgen op enig moment te maken met bouwplannen. Hoe kijken zij naar bouw en hoe kunnen zij vanuit hun eigen rol bijdragen aan een waardevolle gebouwde omgeving? Op woensdagmiddag 23 oktober verkennen we deze vragen tijdens een gezamenlijke werkconferentie voor cliëntenraden en Raden van Toezicht. LOC en de NVTZ (Nederlandse Vereniging voor Toezichthouders in de Zorg) nodigen u van harte uit om aan deze bijeenkomst deel te nemen.

Een gunstige omgeving voor mensen met dementie (5 nov)

Een gunstige omgeving zorgt ervoor dat de mens met dementie zich veilig voelt en daardoor minder onbegrepen gedrag vertoont. En dat er minder onrust voor de bewoner is, waardoor ook het personeel en de mantelzorger zich meer kunnen ontspannen. Tijdens deze bijeenkomst staan we stil bij de invloed van de omgeving op gedrag en welzijn van mensen met dementie. Ook de adviesmogelijkheden bij nieuw- en verbouw en de rol van cliëntenraden komen uitgebreid aan de orde.

Een interessant thema om meer over te weten. Zeker voor cliëntenraden die (gaan) adviseren over renovatie, verbouw of nieuwbouw.

De Bouwpool van LOC staat voor je klaar!

De cliëntenraad geeft advies aan de zorgorganisatie over de omgeving waar mensen zorg krijgen. LOC werkt
al meer dan 10 jaar samen met cliëntenraden aan een juiste omgeving voor zorg. LOC heeft een Bouwpool opgericht die cliëntenraden ondersteunt bij hun rol. In de loop der jaren heeft de Bouwpool veel kennis en ervaring opgedaan. De Bouwpool staat cliëntenraden graag met deze expertise bij tijdens bouwprocessen. Om in contact te komen met de Bouwpool, stuur je een mail naar vraagbaak@loc.nl of bel naar 030 – 284 32 00.

Handreiking: Bouwstenen voor cliëntenraden

Op korte termijn publiceert LOC een nieuwe handreiking over nieuwbouw en verbouw in de zorg. Daarin leggen we uit waarom het belangrijk is om als cliëntenraad al in vroeg stadium bij bouwplannen betrokken te zijn. We beschrijven in welke fases en onderdelen van het bouwproces de clientenraad een belangrijke rol te vervullen heeft. Ook geven we concrete handvatten bij het invullen van deze rol. Houd hiervoor de nieuwsbrief in de gaten!

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese