Cliënten­raden ontmoeten elkaar in eigen regio: doe je mee?

Geplaatst op 3 april 2023

In verschillende regio’s ontmoeten cliëntenraden elkaar meerdere keren per jaar om onderwerpen uit te diepen met bijzondere sprekers, of praktijkervaringen uit te wisselen. Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door betrokken leden van cliëntenraden in de regio en – waar nodig – gefaciliteerd door LOC. Voor dit jaar worden volop plannen concreet gemaakt. De eerste regionale bijeenkomsten zijn alweer gepland. Wil je ook meedenken over de bijeenkomsten in jouw regio? Verschillende regionale netwerken zijn op zoek naar versterking om de komende jaren deze bijeenkomsten te blijven organiseren.

Regiobijeenkomsten 2023

Voor dit jaar staan de regioteams weer in de startblokken om van de regionale netwerkbijeenkomsten waardevolle momenten te maken en een plek van ontmoeting te creëren. Juist de uitwisseling over actuele thema’s zorgt voor verbinding en geeft verdieping aan het werk als cliëntenraadslid. Precies de reden waarom cliëntenraadsleden de regionale netwerken zo ontzettend waarderen. De eerste bijeenkomsten zijn gepland:

“Ik neem altijd weer een idee of inzicht mee terug”

Waardevolle ontmoetingen

Klazien Teeuwissen, vanuit LOC contactpersoon van deze regionale netwerken, kijkt tevreden terug op de bijeenkomsten vorig jaar: “Netwerken! En dan ook nog in je eigen provincie, regio. Het is weer volop gelukt in 2022 om fysiek bij elkaar te komen om elkaar te ontmoeten en elkaar te inspireren.” Klazien Teeuwissen kijkt tevreden terug: “Ik vond het steeds weer bijzonder om erbij aanwezig te zijn en te horen wat er leeft bij jullie als cliëntenraden. Ook leerde ik van de sprekers, de scherpe vragen en uitgesproken zorgen. Want als ik 1 ding het afgelopen jaar heb geleerd, dan is het dat je op vele wijzen een bijeenkomst kunt invullen en inkleuren. Het is super om te zien hoe iedereen zich inzet om er waardevolle bijeenkomsten van te maken. Ieder Regioteam op zijn of haar eigen manier en passend bij de deelnemers, die dezelfde taal spreken en gelijksoortige hobbels moeten nemen. “

Een greep uit de goedbezochte regiobijeenkomsten in 2022:

Nieuwe vrijwilligers gezocht! 

​​Regionale netwerken worden gefaciliteerd door LOC in de vorm van ondersteuning door een ervaren trainer-adviseur. Eén keer per jaar organiseren we een ontspannen en inspirerende ontmoetingsdag voor alle betrokken vrijwilligers. Daarnaast ontvangen leden van regionale netwerken een reiskostenvergoeding en een vergoeding voor het gebruik van elektronische apparaten. Van vrijwilligers in regionale netwerken verwachten we dat ze:

  • de visie Waardevolle zorg handen en voeten geven. Je hebt oog voor wat mensen nodig hebben om een waardevol leven te leiden en in gesprekken, tekst en acties is dat telkens je vertrekpunt.
  • netwerken. Je legt makkelijk contacten met cliëntenraden en zorgorganisaties, tussen cliëntenraden onderling en tussen cliëntenraden en LOC landelijk. 
  • verbinden. Je vindt het leuk om mensen en organisaties te verbinden. 
  • interesse hebben in actuele ontwikkelingen. Je bent geïnteresseerd, kunt goed luisteren en vragen stellen. Je bent in staat om de vragen en behoeften die er leven bij cliëntenraden om te zetten in thema’s voor de bijeenkomsten. 
  • organiseren. Je weet doelgericht en kwalitatief een bijeenkomst te organiseren, waar gewenst met ondersteuning vanuit LOC. 
  • samenwerken. Je voelt je vrij en in staat om met anderen samen te werken, ook wanneer het verschillende mensen zijn met verschillende achtergrond.

Doe je mee?

Wellicht is dit voor jou een manier om bij te dragen aan de verdere versterking van medezeggenschap. Als leuke bijkomstigheid kom je met meer mensen uit andere organisaties in contact en heb je invloed op de inhoud van bijeenkomsten voor cliëntenraden.

Ben je geïnteresseerd? Neem dan vooral contact op via vraagbaak@loc.nl of 030 284 32 00 en we vertellen je graag meer over alle mogelijkheden!

Meer informatie

Dit bericht werd eerst geplaatst op 22 december 2022, laatste update 6 februari 2023

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese