Samen­werken in de cliënten­raad

Geplaatst op 2 april 2023

We zien veel raden samenwerken zonder daar bij stil te staan. Dit kan goed gaan maar we zien ook dat dit leidt tot onbegrip en onduidelijkheid. Vaak hebben cliëntenraden het gevoel dat hun cliëntenraad niet zo effectief is en niet een geheel vormt. De raad lijkt een samenkomen van individuele leden. Daarom adviseren we om met elkaar tijd te maken voor het thema samenwerken.

Training Samenwerken in de cliëntenraad

Om met de onderlinge samenwerking aan de slag te gaan geven we op 12 april en 8 juni een training over Samenwerken in de cliëntenraad. Voor meer informatie en om je aan te melden, klik je op de datum naar keuze:

Meer informatie over samenwerken

Wil je nu alvast aan de slag met de samenwerking van jouw cliëntenraad en heb je behoefte aan meer informatie?

Handreiking Samenwerken in de cliëntenraad

In de handreiking Samenwerken in de cliëntenraad maken we duidelijk waarom het zo belangrijk is om als cliëntenraad samen te werken. Welke obstakels er kunnen zijn als het gaat om samenwerking. Hoe cliëntenraden in de praktijk samenwerken. En wat sleutels voor succesvolle samenwerking zijn.

Explainer samenwerken in de raad

LOC maakte ook een uitlegvideo over Samenwerken: In deze video inspireert LOC-adviseur Theo van Ooi je hoe je komt tot een goede samenwerking. Vertrouwen, maar ook een gezamenlijk gedragen visie op medezeggenschap zijn daarbij essentieel. Cliëntenraden die lid zijn van LOC kunnen hier een link naar de video aanvragen.

Vragen?

Heb je een vraag of zou je in contact willen komen met een LOC-adviseur? Neem vrijblijvend contact op met de vraagbaak van LOC via 030 – 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese