Save the date! 4 december Congres Cliënten­raden 2019

Geplaatst op 27 juni 2019

De nieuwe Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz 2018) is een feit en gaat volgend jaar in. De relatie die cliëntenraden, bestuurders en managers met elkaar hebben zal hierdoor veranderen. Zo krijgt de cliëntenraad meer bevoegdheden, rechten en plichten. Er komt dus veel op je af. Kansen, maar ook uitdagingen.

Programma

Tijdens dit congres krijg je meer informatie over de inhoud van de nieuwe wet en hoe je daar invulling aan kan geven. Nemen inspirerende sprekers je mee over de verschillende vormen en invulling van medezeggenschap en het effect daarvan. Ook komen er ideeën en mogelijkheden voor het voetlicht om directe inspraak van de cliënt meer vorm te geven. Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) neemt je mee vanuit zijn visie.

Je doet ook kennis en inspiratie op door het volgen van workshops, lezingen of door mee te doen aan discussies en debatten. Je krijgt tips en hoort over praktijkvoorbeelden. En je gaat aan de slag hoe je in je rol als cliëntvertegenwoordiger nog meer impact kunt creëren.

Kortom: laat je voorlichten. Ga in gesprek met experts en deskundigen. En ontdek wat mogelijk en praktisch uitvoerbaar is. Kom naar het congres op 4 december en meld je nu al aan. 

Voor wie?

Het congres is bedoeld voor cliëntenraden, bestuurders, ondersteuners cliëntenraden en Raden van Toezicht van zorgorganisaties die langdurige zorg aanbieden. Het congres wordt georganiseerd door LOC Waardevolle zorg en Netwerk Cliënt-en-Raad Zorg (NCZ) samen met het ministerie van VWS.

Deelname aan dit congres is gratis.

Praktische informatie

Datum:          Woensdag 4 december 2019
Tijd:                ca. 10.00 – 17.00 uur
Locatie:          NBC – Nieuwegein
Kosten:          Deelname is gratis
Aanmelden:   Ga naar het inschrijfformulier

Meer weten?

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijeenkomsten

Meer

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese