Terugblik en verslagen Week van de Medezeg­genschap

Geplaatst op 12 oktober 2020

“De eerste Week van de Medezeggenschap is voorbij. Er zijn heel veel mooie workshops geweest met een actieve bijdrage van cliëntenraden.” “Alle mooie gesprekken en uitwisselingen bevestigen voor mij dat medezeggenschap noodzakelijk, actueel en vooral van een enorme waarde is voor mensen die zorg nodig hebben.”. Zo blikken de LOC-coördinatoren terug. Ook deelnemers zijn enthousiast. De opening van de week kun je hier terugkijken. En van iedere dag een algemeen verslag lezen.

Eerste terugblik

“Ik ben er trots op dat we ondanks alle beperkingen die deze tijd met zich meebrengt toch zoveel (meer dan 60!) online ontmoetingen hebben kunnen realiseren. We misten het contact in de wandelgangen. Tegelijkertijd bood juist het feit dat de week online was veel mensen die anders niet konden komen de mogelijkheid om mee te doen.Dank aan alle workshopleiders en de voorbereiders van deze week. Door jullie inzet is deze week een groot succes geworden!” – Marthijn Laterveer.

Thom van Woerkom vult aan: “Ik ben oprecht onder de indruk van deze Week. Niet alleen van de diversiteit aan sessies, maar vooral door het enthousiasme en de gedrevenheid van alle deelnemers. Alle mooie gesprekken en uitwisselingen bevestigen voor mij dat medezeggenschap noodzakelijk, actueel en vooral van een enorme waarde is voor mensen die zorg nodig hebben.”

Verslagen van de Week van de Medezeggenschap

Van iedere dag van de Week van de Medezeggenschap is er een algemeen verslag:

Deze extra nieuwsbrief vanuit LOC Cliëntenraden biedt een compact overzicht van de Week van de Medezeggenschap. Deze kun je makkelijk doorsturen en delen met andere geïnteresseerden.

Deze deelnemer is enthousiast: “Allereerst mijn complimenten aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Ik heb heel veel geleerd: ik ben er helemaal ingedoken deze week. Voor mij was het echt een studieweek. Ik kan hiermee aan de slag en heb veel informatie om terug te brengen naar de rest van de raad. Tijdens een van de workshops heb ik gezegd; ‘als cliëntenraden hebben we een beetje energie nodig’. Die heb ik precies gekregen. Ik wil iedereen bedanken, voor hun input en ervaringen. Sommige mensen zitten echt al heel lang in een raad. Ik zie er naar uit om iedereen weer te ontmoeten”.

Opening Week vd Medezeggenschap terugkijken

De opening van de Week van de Medezeggenschap door de twee LOC-coördinatoren is hieronder terug te kijken.

Terugkijken sessies
Hier op ons platform vind je een overzicht met webinars en sessies die je op aanvraag terug kunt kijken.

Medezeggenschap doen we samen

We bedanken graag iedereen voor de waardevolle bijdrage, inbreng en uitwisseling tijdens deze week. Medezeggenschap doen we samen!

Deze eerste Week van de Medezeggenschap vond plaats met, door en voor cliëntenraden en anderen: zo waren er bijvoorbeeld bijdragen van verschillende brancheorganisaties, de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, toezichthouders, Vilans en zorgkantoren. 

De Week van de Medezeggenschap is mogelijk gemaakt door alle bij LOC aangesloten cliëntenraden.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese