Terugblik net­werkmeeting ondersteuners 1/​11

Geplaatst op 7 november 2019

Op 1 november kwamen ondersteuners van cliëntenraden uit alle hoeken van het land bij elkaar om elkaar te ontmoeten en uit te wisselen. De dag stond in het teken van “De betekenis van wijzigende wetgeving voor (invulling van) de rol ondersteuner”. Een volle zaal en een vol programma: de dag vloog voorbij. Lees verder voor een reflectie op deze dag door een van de deelnemers. 

Voor mij kwamen deze onderwerpen nu meer tot leven. Het was verfrissend om met andere mede-ondersteuners hierover uit te wisselen.

Terugblik

Yannick van Vugt (Ondersteuner Cliëntenraad Arkin Afdeling Utrecht en Inforsa en Ondersteuner Cliëntenraad Sinaï Centrum) blikt terug op de netwerkmeeting van 1 november: 

“Het was een inspirerende dag op de netwerkbijeenkomst van het LOC. Op het programma stonden taaie, maar erg belangrijke zaken over nieuwe wetgeving. De Wet Zorg en Dwang en Wet verplichte GGZ kwamen aan bod in de ochtend. In de middag hadden we het over de nieuwe WMCZ 2018. Voor mij kwamen deze onderwerpen nu meer tot leven. Het was verfrissend om met andere mede-ondersteuners hierover uit te wisselen. Het was mooi om te zien dat de rol van de ondersteuner bij de nieuwe wetgeving centraal stond deze dag. Wat ik meeneem naast de feitelijke informatie, zijn ook interessante praktijkverhalen en nuttige tips voor mijn eigen werk. Bedankt! ” 

Netwerkbijeenkomsten 2020

Ook in 2020 organiseert LOC netwerkbijeenkomsten voor ondersteuners van cliëntenraden. De eerstvolgende bijeenkomst is eind maart / begin april. Houd voor meer informatie de wekelijkse nieuwsbrief in de gaten en de agenda met bijeenkomsten. Of meld je aan via loc@loc.nl. Dan voegen we je toe aan de lijst met genodigden.

Leergang ondersteuners

Twee maal per jaar organiseert LOC de leergang ‘ondersteuner cliëntenraad’. Voor het voorjaar van 2020 staat deze gepland op 12 feb, 18 mrt, 15 april en 6 mei. Ben je geïnteresseerd, houd deze data dan vrij en houd de wekelijkse nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie.

Brochure ondersteuner

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de brochure ‘Ondersteuner cliëntenraad’. In deze brochure lees je de LOC-visie op de taak, positie en functie van de ondersteuner cliëntenraad. De brochure geeft handvatten hoe de ondersteuner zijn rol/taak in kan vullen. Ook geeft deze brochure een voorbeeld van een onafhankelijkheidsverklaring. Houd de nieuwsbrief in de gaten: we informeren je zodra de brochure beschikbaar is. Nog even geduld, maar het duurt nu echt niet lang meer!

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.