Thema’s Week van de medezeg­genschap | Donderdag 8 oktober

Geplaatst op 21 augustus 2020

Iedere dag tijdens de Week van de medezeggenschap (5 tot en met 9 oktober) duiken we in een ander thema. De komende weken maken we de dagthema’s bekend. In september komt het hele programma beschikbaar en kun je je voor specifieke sessies inschrijven. Misschien wel één van de meest besproken thema’s behandelen we op donderdag 8 oktober: In contact staan. Met de achterban, maar ook met het verdere netwerk van de cliëntenraad.

In contact staan

Niet voor niets krijgen we bij LOC veel vragen over hoe je goed in contact staat met de mensen die je als cliëntenraad vertegenwoordigt. Hier ligt de kern van de taak van de cliëntenraad: het begint bij het horen, zien, voelen en proeven wat er leeft en speelt onder de mensen die de zorg krijgen. Om zo hun belangen zo goed mogelijk te kunnen vertegenwoordigen aan tafel bij de bestuurder. Helemaal in de crisistijd bleek het lastig om goed contact te houden met de achterban. Op donderdag 8 oktober gaan we met elkaar de diepte in op dit onderwerp en komen wederom veel praktijkvoorbeelden aan bod. Wil je nu al meer weten? Dan kun je terecht in de bewaarkaart en uitgebreide brochure InContactStaan.

In contact staan gaat verder

Afgezien van het belangrijke contact met de achterban, heeft de cliëntenraad een uitgebreid netwerk waarvan het goed is om nauw mee in verbinding te staan. Zoals collega lokale cliëntenraden, of de centrale cliëntenraad. Maar ook andere zorgorganisaties, de gemeente, adviesraden sociaal domein, het zorgkantoor, en incidenteel de inspectie. Als cliëntenraad heb je te maken met externe invloeden: hoe ga je daarmee om?

Meld je nu vast aan, dan krijg je direct een seintje wanneer je je voor specifieke sessies kunt aanmelden:

Terugkijken sessies
Hier op ons platform vind je een overzicht met webinars en sessies die je op aanvraag terug kunt kijken.

Meer weten?

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese