Week van reflectie: ‘Toekomst van de zorg; Ruimte voor ethiek & ref­lectie’

Geplaatst op 24 september 2019

De enthousiaste voorbereidingen voor de twaalfde Week van reflectie zijn in volle gang. Jaarlijks worden er vanuit dit initiatief duizenden activiteiten georganiseerd rondom belangrijke vragen in de zorg. De week van reflectie start op maandag 25 november met een inspirerend congres: “De toekomst van de zorg; Ruimte voor ethiek en reflectie”.

Belangrijke vragen in de zorg

LOC draagt de Week van reflectie al jaren een warm hart toe, omdat die week speciaal bedoeld is om aandacht te vragen voor belangrijke vragen die spelen in de zorg. Vragen waar velen, door dagelijkse drukte, niet als vanzelf aan toekomen. Aandacht voor dit soort vragen ligt wel aan de basis om tot ‘waardevolle zorg‘ te kunnen komen. Zorgethici AnneMarie Bloemhoff en Jack van Raay, van de Ethiek Academy, hebben voor de twaalfde keer het initiatief genomen om de Week van reflectie te organiseren.

Week van reflectie congres

De Week van reflectie start op maandag 25 november 2018 met een inspirerend congres: ‘Toekomst van de zorg: Ruimte voor ethiek & reflectie”.

Programma

Op het programma staan verschillende bijdrages van topsprekers, onder anderen prof. dr. Anja Machielse, bijzonder hoogleraar ‘Empowerment van kwetsbare ouderen’, Universiteit voor Humanistiek; dr. Theo Niessen, Associate Lector, Lectoraat Persoonsgerichte praktijkvoering, Fontys Hogescholen; en Illya Soffer, directeur Ieder(in), netwerk voor mensen met een beperking of chronische ziekte.

En er is volop gelegenheid om deel te nemen aan praktijkgerichte workshops met actuele thema’s. 

Praktische informatie en aanmelden

Datum: maandag 25 november 2019

Tijd: 09.45 – 16.00 uur; ontvangst vanaf 9.00 uur

Deelnameprijs: Tot 25 oktober 2019 is uw deelnameprijs € 195; inclusief lunch, koffie/thee, netwerkborrel na afloop. Na 25 oktober 2019 is uw deelnameprijs € 245. Commerciële partijen € 395 (vroegboekkorting n.v.t.) prijzen exclusief BTW

Locatie: Hart van Vathorst, Amersfoort (ca. 5 minuten lopen vanaf NS-Station-Vathorst)

Voor wie

Verpleegkundigen, verzorgenden, jeugdhulpmedewerkers, leidinggevenden en directeuren in de zorg, bestuurders, artsen, specialisten, toezichthouders, geestelijk verzorgers, leden Commissie Ethiek, sociaal werkers, leden Cliëntenraad en Patiëntenraad, medewerkers jeugdgezondheidszorg, welzijnsmedewerkers, fysiotherapeuten, beleidsmedewerkers, mantelzorgers, cliënten, docenten & studenten zorgopleidingen, gemeenteambtenaren, en andere geïnteresseerden. Van harte welkom.

Meer informatie

Organisatie

Het congres ‘Hart voor goede zorg; Tijd voor reflectie’ wordt georganiseerd door het Reflectieteam Week van reflectie en de Ethiek Academy, in samenwerking met de afdeling Zorgethiek van de Universiteit voor Humanistiek. Een vernieuwende samenwerking, gericht op de verbinding van praktijk, onderwijs en wetenschap.

Het startcongres Week van reflectie wordt georganiseerd door het Reflectieteam en Ethiek Academy, in samenwerking met een groot aantal zorginstellingen, jeugdhulporganisaties, opleidingen, universiteiten, regioambassadeurs, en andere betrokkenen in het hele land.

Een vernieuwende samenwerking, gericht op de verbinding van praktijk, onderwijs en wetenschap. AnneMarie Bloemhof en Jack van Raay, Ethiek Academy, hebben twaalf jaar geleden het initiatief genomen om de Week van reflectie in het leven te roepen, met als ambitie een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de zorg en ruimte voor ethiek. Meer informatie: www.weekvanreflectie.nl

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese