Uitgebreid aanbod voor ondersteuners van cliënten­raden

Geplaatst op 29 mei 2019

De ondersteuner van de cliëntenraad speelt een belangrijke rol bij goede medezeggenschap. De ondersteuner neemt de cliëntenraad veel praktisch werk uit handen. En zorgt voor continuïteit zonder de taak van de cliëntenraad over te nemen. LOC ondersteunt ruim 40 jaar cliëntenraden en ondersteuners. In die jaren hebben we een speciaal aanbod ontwikkeld voor ondersteuners van cliëntenraden.

Dat aanbod bestaat uit een aantal onderdelen een jaarlijkse leergang, netwerkbijeenkomsten, individuele begeleiding en informatiemateriaal:

Een jaarlijkse leergang

De jaarlijkse leergang richt zich op de rol van de ondersteuner. Op 5 september start de nieuwe leergang najaar 2019.

In 4 dagen behandelen we de volgende onderwerpen. 

  • Organiseren, administreren, basishouding, rol/positie en de achterban
  • Wet- en regelgeving (rechten van de cliëntenraad en rechten van cliënten)
  • Coachen van de cliëntenraad en het medezeggenschapsproces
  • Ontwikkelen van strategie. Denk aan interne/externe contacten, de relatie tot de zorgaanbieder, waardevolle zorg en de visie van de cliëntenraad.

Ondersteuners ontvangen na afloop een certificaat van deelname.

Kijk voor meer informatie op www.clientenraad.nl of stuur een mail naar loc@loc.nl.

Netwerkbijeenkomsten

LOC Waardevolle zorg organiseert regelmatig interessante netwerkbijeenkomsten voor ondersteuners van cliëntenraden. Dit gebeurt samen met ondersteuners en ambtelijk secretarissen van cliëntenraden in de verpleging, verzorging en thuiszorg (VV&T). Tijdens de bijeenkomsten leren, verdiepen en wisselen de deelnemers uit met collega’s. Cliëntenraad-ondersteuners uit andere sectoren zijn ook van harte welkom. 

Interesse om mee te doen? De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op 1 november in Utrecht. 

Houdt de agenda van LOC in de gaten via www.clientenraad.nl of meld je aan via loc@loc.nl. Dan voegen we je toe aan de lijst met genodigden.

Intervisie en individuele coaching/begeleiding

Heb je behoefte aan meer verdieping dan alleen ontmoeten en uitwisselen? Dat kan. LOC faciliteert groepen ondersteuners in hun intervisie. En waar nodig bieden we coaching en begeleiding op maat aan. Voor meer inormatie en contact, stuur een mail naar vraagbaak@loc.nl of bel naar 030 – 284 3200.

Informatiemateriaal over de invulling van de rol van ondersteuner

Samen met ondersteuners ontwikkelen we veel informatiemateriaal die helpt bij de uitvoering van de functie. Denk daarbij aan een functieprofiel, een visie op het werk van de ondersteuner, uitleg over de basishouding en positionering van de ondersteuner ten opzichte van de cliëntenraad en de zorgorganisaties. Deze informatie publiceren we op www.clientenraad.nl

Tot slot: LOC heeft een groot netwerk van ondersteuners die we verbinden aan cliëntenraden en zorgorganisaties die een ondersteuner zoeken. Ben jij een ondersteuner en wil je onderdeel worden van dit netwerk? Of ben je een cliëntenraad die een ondersteuner zoekt? Neem dan contact op met de Vraagbaak van LOC via vraagbaak@loc.nl of 030 – 284 3200. 

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijeenkomsten

Meer

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese