Voor­zitterscur­sussen voorjaar 2022

Geplaatst op 13 december 2021

Voorzitters van cliëntenraden die lid zijn van LOC kunnen kosteloos deelnemen aan de drie-daagse voorzitterscursus. De training gaat specifiek in op de rol, verantwoordelijkheid en vaardigheden van de voorzitter. Met volop gelegenheid voor uitwisseling met andere (vice-)voorzitters.

Voorzitterscursus

LOC organiseert in het voorjaar van 2022 opnieuw een cursus voor (vice-)voorzitters van lokale en centrale cliëntenraden in de sector Geestelijke Gezondheidszorg (GGz) en de sector Verpleging, Verzorging en Thuiszorg (VV&T). Voorzitters van cliëntenraden die lid zijn van LOC kunnen kosteloos deelnemen.

Deze cursussen vinden plaats met inachtneming van de algemeen geldende regels rondom corona en onder voorbehoud van evt. maatregelen.

Inhoud cursusdagen

Tijdens cursusdag 1 en 2 gaat het over de visie van de cliëntenraad, de rol van de (vice-)voorzitter, aspecten van vergaderen, motiveren van leden en samenwerking met de ondersteuner.

Na ruim een maand is er een terugkombijeenkomst en staat de uitwisseling van ervaringen centraal. Deelname aan de terugkomdag is alleen mogelijk als aan cursusdag 1 en/of 2 is deelgenomen.

Het is mogelijk om voor één, twee of drie dagen in te schrijven. Trainers en adviseurs, verbonden aan LOC, José Broers en Theo van Ooi, begeleiden de cursusdagen.

Meer weten?

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee! (2)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Henk Koedijk 5 maanden geleden

Zou ik de cursus   Voorzitters cliëntenraden gewoon online kunnen volgen ook al zijn de Corona maatregelen versoepeld 

Reageer op dit bericht
willeke krijgsheld 5 maanden geleden

Goedemorgen Henk, dank voor je vraag: ik ga dit even na bij de cursusleiders en kom zsm bij je terug!

Reageer op dit bericht

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.