Welk verpleeg­huis zet technologie het beste in en wordt Zorgver­nieuwer 2021?

Geplaatst op 28 augustus 2019

Vanaf 5 september kunnen verpleeghuizen zich aanmelden voor de nieuwe challenge ‘Verpleeghuizen van de toekomst’. Verpleeghuizen die technologische innovaties (willen) inzetten, kunnen dan weer meedoen aan een competitie waarbij 10 uitgekozen organisaties gratis advies krijgen om hun idee te implementeren. Begin 2021 kiest een deskundige jury een winnaar: de Zorgvernieuwer 2021. Op 18 september 2019 is er een startbijeenkomst voor geïnteresseerde verpleeghuizen.

De challenge is bestemd voor verpleeghuizen die technologische innovatie (verder) willen implementeren in hun organisatie, waardoor de kwaliteit van zorg voor cliënten toeneemt en/of het werken voor medewerkers aantrekkelijker wordt. Het gaat hierbij om een nieuwe implementatie of opschaling van bestaande, al in praktijk (bij een zorgorganisatie) gebruikte technologie en/of ICT.

De prijzen

  • De beste 10 aanmeldingen krijgen 10 maanden lang anderhalve dag per week begeleiding om de implementatie of opschaling van de ondersteunende technologie en/of ICT vorm te geven.
  • De beste 10 aanmeldingen krijgen een voucher ter waarde van €5000,-. Hiermee kunnen ze hulp van een adviesbureau inschakelen bij het afmaken van een plan van aanpak, business case etc.
  • Een jury kiest de best uitgevoerde initiatieven voor (1) een nieuwe implementatie en (2) een opschaling van technologie. In beide categorieën worden de betrokken verpleeghuizen benoemd tot Zorgvernieuwer 2021.
  • Verder ontvangen beide Zorgvernieuwers 2021 een geldprijs en een uitje voor alle werknemers die deelnamen aan het project.

Inpassing van de technologische innovatie 

Het doel van de challenge ‘Verpleeghuizen van de toekomst’ is om structurele inzet van technologie te vergroten en te stimuleren binnen de verpleeghuiszorg. Hierin staat niet de technologie zelf centraal, maar de maar de inpassing van de technologische innovatie binnen de dagelijkse werkprocessen. Dit moet zorgen voor meer kennis over de technologie en een bredere implementatie van technologie binnen de verpleeghuiszorg. Op verzoek van het ministerie van VWS coördineert Zorgverzekeraars Nederland (ZN) deze challenge. ZN vertegenwoordigt de zorgkantoren, die de langdurige zorg inkopen. De challenge past binnen het beleid en de taak van zorgkantoren om leren en verbeteren bij zorgaanbieders te stimuleren en kennisdeling over innovaties te bevorderen. Bij de challenge zijn verschillende organisaties betrokken: ActiZ, V&VN, Verenso, zorgkantoren, LOC Waardevolle zorg en Patiëntenfederatie Nederland.

Aanmeldprocedure

Aanmelden kan vanaf 5 september 2019 t/m 17 november 2019 via www.verpleeghuizenvandetoekomst.nl. Daar staan vanaf 5 september ook de voorwaarden voor deelname.

Startbijeenkomst

Op woensdag 18 september 2019 is er een startbijeenkomst met meer informatie over de challenge en met inspirerende voorbeelden. Deze vindt plaats bij the Social Factory in Utrecht (Vredenburg 40, 3511 BD Utrecht) van 9.30 – 12.30. Wilt u aanwezig zijn? Meld u dan hier aan.

Meer informatie

Meer informatie over de challenge volgt op www.verpleeghuizenvandetoekomst.nl vanaf 5 september 2019. Wie nu al vragen heeft, kan contact opnemen met Bob Radder, projectleider Zorgverzekeraars Nederland. E-mail naar: info@verpleeghuizenvandetoekomst.nl of telefoonnummer: 06 – 15 11 00 70.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese