Wil je nog meedoen? Aanmelden volledige programma Week van de Medezeg­genschap kan nog tot 1 oktober!

Geplaatst op 30 september 2020

Heb je je nog niet aangemeld voor de Week van de Medezeggenschap? En wil je graag meedoen? Doe dat dan alsnog! Inschrijven voor de besloten activiteiten is nog mogelijk tot en met 1 oktober.

Op vrijdag 2 oktober sluiten wij alle ‘besloten sessies’ op het registratieformulier. Je kunt je natuurlijk nog wel aanmelden voor sessies met een onbeperkt aantal inschrijvingen. Wanneer je dat hebt gedaan ontvang je automatisch een bevestigingsmail met daarin een link naar de online omgeving van Hopin. We zien je graag digitaal tijdens de online Week van de Medezeggenschap.

We heten je graag welkom tijdens de allereerste Week van de Medezeggenschap. Een week vol met activiteiten voor betrokkenen bij de medezeggenschap: een digitaal evenement van 5 tot en met 9 oktober.

Wat je kunt verwachten: een mix van praktische workshops, inspirerende sprekers, waardevolle discussies, netwerkmogelijkheden en interessante interviews over allerlei onderwerpen uit de praktijk van het cliëntenraadswerk. 

Uitgangspunt: Hoe je kunt bijdragen aan Waardevolle zorg.

Met bijdragen van…

De Week van de Medezeggenschap wordt georganiseerd door LOC, voor cliëntenraden én andere betrokkenen bij de medezeggenschap, zoals ondersteuners, bestuurders of beleidsmakers. Naast het feit dat cliëntenraden en LOC een actieve rol in het programma spelen, zijn er ook bijdragen van: het ministerie van VWS, de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, verschillende brancheorganisaties, toezichthouders, Vilans, zorgkantoren en anderen. 

Wat is de Week van de Medezeggenschap?

Al sinds jaar en dag laten cliëntenraadsleden LOC weten dat zij cliëntenraadswerk willen doen omdat ze iets voor een ander willen betekenen. Tegelijkertijd horen we dat zij binnen de kortste keren belanden in situaties waar dagelijkse beslommeringen, regels en financiën de boventoon voeren. De kern van hun betrokkenheid raakt al snel buiten beeld. En dat terwijl juist cliëntenraadsleden het menselijke aspect goed in kunnen brengen. Door steeds opnieuw te leren kijken naar wat mensen belangrijk vinden, naar wat voor hen waardevol is in het leven, brengen cliëntenraadsleden gesprekken op gang die maken dat dingen anders georganiseerd (kunnen) worden.

Dit is de Week van de Medezeggenschap

De Week van de Medezeggenschap is een 5-daags online evenement speciaal voor en met alle leden van LOC en andere geïnteresseerden in medezeggenschap – iedereen die zich (verder) wil bekwamen of verdiepen in de medezeggenschap. Het gaat bijvoorbeeld over hoe je ‘bijdragen aan Waardevolle zorg’ het uitgangspunt kunt laten zijn van activiteiten van de raad, of over wat de nieuwe Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz 2018) betekent voor je werk. In ieder geval gaan de activiteiten in de Week in op allerlei concrete onderwerpen uit de praktijk. Iedereen die zich hierbij betrokken voelt, inclusief bestuurders, managers, beleidsmakers, is deze week welkom. Op zoek naar concrete tips van anderen? Dan is deze week een goed moment om geïnspireerd te worden. 

Dagthema’s

Iedere dag tijdens de Week van de Medezeggenschap duiken we in een ander thema. De komende weken maken we via onze media de dagthema’s bekend. In september komt het hele programma beschikbaar en kun je je voor specifieke sessies inschrijven. De komende dagthema’s zijn op dit moment al bekend gemaakt.

Thema maandag 5 oktober: Invoering Wmcz 2018
Thema dinsdag 6 oktober: Samenwerking binnen de organisatie
Thema woensdag 7 oktober: Zoeken naar passende medezeggenschap
Thema donderdag 8 oktober: In contact staan
Thema vrijdag 9 oktober: Het werk van de raad

Op maandag en woensdag zijn er bovendien speciale avondprogramma’s voor de jeugdzorg (maandagavond) en zorg die thuis verleend wordt (woensdagavond).

Ook voor wie nog geen lid is

De Week van de Medezeggenschap is zowel voor leden als niet-leden van LOC. We doen het immers allemaal samen en dat betekent dat we samen in gesprek moeten. We zijn nieuwsgierig naar jullie vragen én input, zodat deze hele week van ons allen wordt. Een manier om te bespreken wat er nodig is. Om elkaar te inspireren. En simpelweg praktische vragen te beantwoorden. 

Op www.weekvdmedezeggenschap.nl kun je je inschrijven voor de specifieke activiteiten.

Wie nog geen lid is van LOC, betaalt € 25,- per sessie. Voor € 75,- kun je meedoen met elke sessie die je wilt. Kom je met meerdere mensen/wil je aan verschillende sessies meedoen? Overweeg dan om lid te worden van LOC. Niet alleen kun je dan kosteloos aan alle sessies meedoen, maar ook het hele komende jaar kun je van de uitgebreide mogelijkheden van het lidmaatschap gebruik maken (meedoen aan alle LOC-cursussen komend jaar, abonnement op LOC-tijdschrift en meer).

Meer weten?

  • Download de flyer en deel deze met de leden van je cliëntenraad of andere geïnteresseerden.
  • De vraagbaak van LOC is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar: van 9.00 tot 17. 00 uur kun je bellen naar 030 284 32 00 of mail naar vraagbaak@loc.nl

Terugkijken sessies
Hier op ons platform vind je een overzicht met webinars en sessies die je op aanvraag terug kunt kijken.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese