Wmcz 2018 van kracht!

Geplaatst op 1 juli 2020

Na vele jaren intensieve lobby én afwachten is het op 1 juli zover: de nieuwe Wmcz is van kracht. Dit geeft een stevige impuls om samen aan de slag te gaan en de medezeggenschap verder te versterken. En steeds vanuit het hart te werken aanzorg die aansluit bij de waarde(n) van mensen: waardevolle zorg

Extra nieuwsbrief

Op 1 juli verstuurden wij een extra nieuwsbrief met uitgebreide informatie, hulpmiddelen, tips en handvatten voor cliëntenraden om met deze nieuwe wet aan de slag te gaan. Heb je deze gemist? Je kunt de nieuwsbrief ook online bekijken:

Themapagina Wmcz 2018

Op onze themapagina over de Wmcz 2018 vind je continu de meest actuele informatie. We vullen deze pagina regelmatig aan met nieuwe hulpmiddelen en handreikingen voor cliëntenraden.

Modellen en hulpmiddelen

Op de pagina www.clientenraad.nl/modellen vind je de modellen die LOC samen met branche-organisaties maakte voor de medezeggenschapsregeling en voor het huishoudelijk reglement van de cliëntenraad. Op deze pagina vind je ook allerlei extra handreikingen en hulpmiddelen voor clientenraden om tot goede afspraken over medezeggenschap te komen.

Wmcz 2018 aanleiding voor de Week van de Medezeggenschap

Om de inwerkingtreding van de Week van de Medezeggenschap te vieren, organiseerden we dit jaar voor het eerst de Week van de Medezeggenschap. Tijdens deze week was ook uitgebreide aandacht voor de invoering van de Wmcz 2018.

Vele webinars en sessies zijn inmiddels terug te kijken en van iedere dag is er een verslag gemaakt. Maandag stond in het teken van de invoering van de Wmcz 2018:

Meer weten?

  • Neem voor meer informatie en voor al je andere vragen contact op met de Vraagbaak van LOC. Deze is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur op 030 284 3200. Je kunt ook mailen naar vraagbaak@loc.nl.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese