Catharina, thuis op Voorne zoekt Voorzitter Cliënten­raad

Catharina, thuis op Voorne richt zich op inhoudelijke vernieuwing van de zorg en verdere professionalisering van de verpleeghuiszorg. Ook heeft Catharina ambitie om te groeien. Om dit te realiseren is heel recent een nieuwe locatie geopend in Brielle met 45 senioren appartementen en 28 PG plaatsen en het Catharina Gasthuis wordt gerenoveerd. Bij Catharina zijn drie lokale bewoners-/verwantencommissies en een centrale cliëntenraad (CCR) actief. 

Zaken die het dagelijkse leven van bewoners op locatie raken, bespreekt de bewoners-/verwantencommissie met de zorgmanager (“lokaal doen, wat lokaal kan”). De centrale cliëntenraad behartigt de belangen van alle cliënten gezamenlijk. Als een onderwerp de cliënten van de meeste of alle locaties van Catharina aangaat, behandelt de centrale cliëntenraad dit onderwerp. De centrale cliëntenraad bestaat – naast de voorzitter – uit vier vertegenwoordigers vanuit de lokale bewoners-/verwantencommissies. De centrale cliëntenraad vergadert maximaal 10 keer per jaar: 5 keer zelfstandig en 5 keer met de bestuurder. De centrale cliëntenraad wordt ondersteund door een ambtelijk secretaris.

Taken voorzitter centrale cliëntenraad

 • Samen met de ambtelijk secretaris vormt u het dagelijks bestuur van de centrale cliëntenraad. U bent het aanspreekpunt voor bewoners, Raad van Bestuur, leden van de centrale cliëntenraad, de bewoners-/verwantencommissies en anderen als het gaat om het werk van de centrale cliëntenraad;
 • U leidt de vergaderingen van de centrale cliëntenraad;
 • U maakt van de leden van de centrale cliëntenraad een team en zorgt voor een goede verstandhouding met de bestuurder;
 • Agendaoverleg met de bestuurder;
 • Weten wat er leeft onder de bewoners is essentieel om het werk van de centrale cliëntenraad goed te kunnen doen. Daarom zorgt  u voor een regelmatig overleg met de lokale commissies;
 • Als dat nodig is, begeleidt  u de bewoners-/verwantencommissies;
 • U draagt bij aan verdere professionalisering van de medezeggenschap door bewoners.

De voorzitter van de centrale cliëntenraad wordt voor drie jaar benoemd met een mogelijkheid van herbenoeming voor nog eens drie jaar.

Profiel

Vaardigheden zijn belangrijker dan uw opleiding.

 •  U bent gewend om leiding te geven aan uiteenlopende persoonlijkheden;
 •  U kunt denken vanuit de belangen van de bewoners én vanuit het organisatiebelang;
 •  U heeft geen moeite met het lezen van (financiële) jaarstukken en begrotingen;
 •  U kunt het cliëntenbelang in een breder, maatschappelijk perspectief plaatsen en hebt inzicht in relevante ontwikkelingen in de verpleeghuiszorg;
 •  U kunt de leden van de CCR met elkaar verbinden en de CCR met de bestuurder;
 •  U heeft affiniteit met verpleeghuiszorg; u kunt op verschillende niveaus goed communiceren, zowel schriftelijk als mondeling.

Het verkrijgen van een VOG behoort tot de sollicitatieprocedure.

Ons aanbod

Voorzitter van de centrale cliëntenraad is een vrijwilligersfunctie. Catharina, Thuis op Voorne biedt u de maximaal fiscaal toelaatbare vrijwilligersvergoeding van € 1.700 op jaarbasis. Daarnaast is er een jaarlijkse scholing op het gebied van medezeggenschap.

Informatie

Meer weten voordat u solliciteert? Neem dan contact op met Hans Biezemans, bestuurder, via (0181) 728 242.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s worden allerlei berichten geplaatst met vragen, antwoorden, tips, oproepen, blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Praat ook mee >

Vragen? Mail webmaster@loc.nl of bel 030 284 3200.

Deelnemers platform

Nieuwsbrief

 • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.