Emergis zoekt een waarnemend cliënton­dersteuner

Waarnemend cliëntondersteuner (uren per week: 24 – 32)

Afdeling: Kwaliteit, veiligheid & innovatie
Locatie: Kloetinge
Contactpersoon: Ernest Franken
Sluitingsdatum: 17 oktober 2021

Wil jij als waarnemend cliëntondersteuner de cliëntenraad, familieraad en locatieraad in Kloetinge ondersteunen? Lees dan verder!

Jouw werkplek

Emergis is een organisatie voor geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke zorg, opvang en welzijn. Jaarlijks behandelen of begeleiden we ongeveer 10.000 mensen met uiteenlopende problemen: psychiatrische stoornissen, verslaving, problemen op het gebied van wonen en werken, veiligheid, huiselijk geweld. Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Dat gebeurt door zo'n 1.400 medewerkers op vijftig locaties door heel Zeeland. Dat zijn hulpverleners als preventiewerkers, verpleegkundigen, therapeuten, agogen, psychologen en psychiaters. Maar ook mensen in ondersteunende functies zoals secretaresses, receptionistes, huishoudelijk medewerkers en technisch personeel.

Geestelijke gezondheidsproblemen kunnen ieder van ons treffen. Het is onze ambitie deze zoveel mogelijk te voorkomen, waar mogelijk mensen te genezen en waar nodig hen te ondersteunen. De naam 'Emergis' betekent dan ook: jij komt boven.

Met iedere cliënt kijken we welke hulp hij of zij wenst en nodig heeft: niet te weinig en niet te veel. We werken bij mensen thuis, op scholen, in wijkcentra, huisartsenpraktijken, ambulante centra, klinieken, beschermende woonvormen, werkleerbedrijven en opvanghuizen.

Emergis is actief op de gebieden:

 • Preventie en kortdurende behandeling
 • Behandeling, genezing en herstel
 • Wonen, werken en maatschappij
 • Onderdak en opvang
 • Forensische zorg

Kwaliteit, veiligheid & innovatie
De afdeling Kwaliteit, Veiligheid en Innovatie wil het centrum zijn op het vlak van onderzoek, kenniscirculatie en kwaliteit en veiligheid voor Emergis. Het zwaartepunt van haar dienstverlening ligt bij het primaire proces, met de focus op de kwaliteit en innovatie van patiëntenzorg (met o.a. veiligheid als resultaat hiervan). Zij stelt haar agenda en prioritering vast in nauwe samenhang met het strategisch beleid van de organisatie (directieteam) en de daarvan afgeleide koers binnen de voor Emergis belangrijke dossiers zoals kwaliteit & veiligheid, zorginhoud en innovatie en wetenschappelijk onderzoek. De afdeling KV&I is volop in ontwikkeling en daar draag je actief aan bij.

Jouw werkzaamheden

Je taken en verantwoordelijkheden zijn gevarieerd en veelomvattend:
Het werk van de cliëntondersteuner is gericht op het zo zelfstandig mogelijk functioneren van de verschillende raden en haar leden. Van de raad wordt verwacht dat zij opkomt voor de cliëntenbelangen/familiebelangen en dat zij adviezen uitbrengt.

De cliëntondersteuner:

 • is de drijvende kracht die zorg draagt voor continuïteit van de raad en hun bijeenkomsten;
 • begeleidt en ondersteunt bij het proces van zelfstandige meningsvorming, onderlinge samenwerking, professionalisering en deskundigheidsbevordering;
 • voorziet de raad van recente informatie over ontwikkelingen binnen de GGZ en de WMCZ.

Jouw profiel

Wij zoeken iemand die samen met ons wil werken aan onze missie: een goede geestelijke gezondheid van alle mensen in Zeeland. Daarnaast herken jij jezelf in dit profiel: 

 • Je hebt een relevante hbo-opleiding en affiniteit met de doelgroep;
 • Je bent een coach, werkt zelfstandig, bent servicegericht en bezit vaardigheden in het organiseren en coördineren van de voorkomende werkzaamheden;
 • Je hebt oog voor de belangen van de cliënten en bent in staat anderen te motiveren en te enthousiasmeren;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en bent bereid cliënteninitiatieven te ondersteunen;
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden;
 • Jouw sterke eigenschappen zijn: flexibiliteit, geduld, brede interesse, samenwerking, tact, inlevingsvermogen, luistervaardigheid, overtuigingskracht en doorzettingsvermogen;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en een auto;
 • Het betreft in aanvang een functie voor 32 uur per week, voor de periode van zes maanden vervanging (november 2021 – april 2022).

Wij vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG).

Jouw voordeel

Als je werkt als Waarnemend cliëntondersteuner bij Emergis maak je deel uit van een organisatie die streeft naar bevlogen medewerkers die voldoende ontwikkelingsmogelijkheden krijgen. Wij bieden je:

 • Een functie in schaal FWG 50. Het salaris begint met € 2265,- en eindigt op € 3755,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.
 • De functie valt onder de cao GGZ. Dit betekent voor jou o.a. de volgende voordelen: eindejaarsuitkering en vakantietoeslag.

Ga jij de uitdaging aan als Waarnemend cliëntondersteuner?

Neem voor meer informatie contact op met Ernest Franken (Manager kwaliteit, veiligheid & innovatie) via 06 10 86 20 34. Heb je interesse? Klik dan op 'direct solliciteren'.

De vacature is gelijktijdig in- en extern gepubliceerd. In eerste instantie hebben boventallige medewerkers en re-integratiekandidaten binnen Emergis voorrang, vervolgens interne kandidaten en daarna externe kandidaten (vrijwilligers, stagiairs en inleenkrachten binnen Emergis behoren ook tot de externe kandidaten). Doordat we deze volgorde hanteren kan het zijn dat het langer duurt voordat je een reactie van ons ontvangt.

Emergis’ visie op zorg

Zorgen is een onderdeel van het menselijk bestaan. Zorgen voor jezelf en zorgen voor een ander: kind, ouder, partner, broer, buurvrouw, vriend, bewoner of patiënt. Als mantelzorger, vrijwilliger en onbetaald; of als professional, formeel en betaald. Om welke relatie het ook gaat, zorgen kenmerkt zich door de betrokkenheid van mensen bij elkaar en de overtuiging dat iedereen recht heeft op een waardig en zinvol leven. Emergis spant zich in om een bijdrage te leveren aan een goede geestelijke gezondheid van alle mensen in Zeeland. Door middel van professionele zorg. Niet minder maar ook niet meer dan nodig is, want ook aan zorg zitten grenzen. Lees onze zorgvisie: Samen sterk, sterker samen.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s worden allerlei berichten geplaatst met vragen, antwoorden, tips, oproepen, blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Praat ook mee >

Vragen? Mail webmaster@loc.nl of bel 030 284 3200.

Deelnemers platform

Nieuwsbrief

 • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.