gezocht onaf­hankelijk voorzitter centrale cliënten­raad Amaris zorggroep

Amaris biedt thuiszorg, tijdelijk verblijf en wonen met zorg in de regio Gooi & Vechtstreek en Eemland. Amaris kan door het brede aanbod snel inspelen op de veranderende zorgvraag of dat nu thuis is of thuis bij ons. De regie blijft bij de cliënt en het omringende netwerk. Amaris ondersteunt dit netwerk en maakt heldere afspraken.

De kernwaarden van Amaris zijn de basis van onze zorg: we werken respectvol, betrouwbaar, betrokken en professioneel gedreven.

De Centrale Cliëntenraad
De Centrale Cliëntenraad Amaris heeft als opdracht om de gemeenschappelijke belangen van de cliënten van Amaris te behartigen. De CCR heeft een externe, onafhankelijke voorzitter en wordt ondersteund door een ambtelijk secretaris. De CCR adviseert de Raad van Bestuur over bestuurlijke en beleidsmatige onderwerpen op centraal niveau. 

Momenteel is er een vacature voor de functie van CCR-voorzitter. 

Onafhankelijk voorzitter 
voor de Centrale Cliëntenraad (CCR)

 

De functie CCR-voorzitter

De voorzitter zit de vergaderingen voor en werkt nauw samen met het dagelijks bestuur van de Centrale Cliëntenraad. Er vindt overleg plaats met de Raad van Toezicht, Raad van Bestuur, zorgdirecteuren  en  de Ondernemingsraad. De voorzitter vertegenwoordigt de CCR incidenteel bij externe bijeenkomsten (brancheorganisaties, zorgkantoor enz.).

Profiel CCR-voorzitter

 • Beschikt over ruime bestuurlijke ervaring, bij voorkeur in de zorg- en/of een non profitsector.
 • Is analytisch, toegankelijk, sociaal vaardig en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Heeft oog voor samenwerking en is een bindende factor binnen de CCR.
 • Stelt zich onafhankelijk en positief-kritisch op binnen de diverse vormen van samenwerking, in- en extern.
 • Vindt het een uitdaging om de cliëntmedezeggenschap te optimaliseren. 
 • Is in staat om een optimale en functionele samenwerkingsrelatie op te bouwen met de Raad van Bestuur, de CCR, de Klantgroep cliëntenraden, lokale cliëntenraden en de Ondernemingsraad.
 • Woont in de regio.
 • Heeft voldoende tijd en energie om de CCR te vertegenwoordigen zowel intern als extern;
 • Is gemiddeld twee dagdelen per week beschikbaar.

Wij bieden
Een boeiende en uitdagende vrijwilligersfunctie binnen de medezeggenschap van een zorgorganisatie die volop in ontwikkeling is. De honorering van de voorzittersfunctie bestaat uit de maximale vrijwilligersvergoeding op jaarbasis.  

Informatie en sollicitatie
Voor informatie over de functie en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de ambtelijk secretaris, Helmi Kaskens, telefoonnummer 06 –51585563, of per mail: h.kaskens@amaris.nl

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s worden allerlei berichten geplaatst met vragen, antwoorden, tips, oproepen, blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Praat ook mee >

Vragen? Mail webmaster@loc.nl of bel 030 284 3200.

Nieuwsbrief

 • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.