Onaf­hankelijk voorzitter Centrale Cliënten­raad Magen­tazorg

                                                                   

 

                                                                     Inspirerend-verbindend – stimulerend – constructief

De organisatie

Magentazorg verleent onderscheidende zorg voor kwetsbare ouderen in de regio Noord-Holland-Noord.  Magentazorg is gespecialiseerd in de meest voorkomende ziektebeelden, als dementie en CVA. Daarnaast hebben ze veel kennis en inzicht in mensen met Korsakov, Parkinson en ouderen met een psychiatrische aandoeningen.

Magentazorg heeft drie takken van sport: verpleeghuiszorg, revalidatie en zorg aan huis.

(https://www.magentazorg.nl/over-ons/ ).

Op elke locatie is een cliëntenraad actief. Deze cliëntenraden overleggen met de managers van de locatie over zaken die van belang zijn voor cliënten van de betreffende locatie. En er is een Centrale Cliëntenraad.

 

Wie zijn wij?

Wij zijn de centrale cliëntenraad en zoeken een onafhankelijke voorzitter die geen persoonlijke binding heeft met de cliënten van Magentazorg.

De centrale cliëntenraad bestaat uit afgevaardigden van de lokale cliëntenraden en heeft overleg met de bestuurder over onderwerpen die voor geheel Magentazorg van belang zijn.

De Centrale Cliëntenraad is de gesprekspartner voor de Raad van Bestuur van Magentazorg.

De CCR adviseert, gaat het gesprek aan en zoekt afstemming met de bestuurder, directie en toezichthouders over wat cliënten bezighoudt. De voorzitter van de Centrale Cliëntenraad vervult hierbij een centrale rol. Dat zorgt voor scherpte en verbinding met elkaar. 

Informatie over de cliëntenraden van Magentazorg  vind je op https://www.magentazorg.nl/medezeggenschap

 

Wat ga je doen als onafhankelijk voorzitter?

 • Als onafhankelijke voorzitter vorm je samen met de afgevaardigde leden van de lokale cliëntenraden van Magentazorg de centrale cliëntenraad.
 • Je geeft leiding aan vergaderingen en bijeenkomsten. Samen met de ondersteuner bereid je de vergadering voor. Overlegvergaderingen bereid je samen de ondersteuner met de Raad van bestuur en bestuurssecretaris voor.
 • Je bent gemotiveerd om mede zorg te dragen voor verdere professionalisering van de medezeggenschap. In voorkomende gevallen neem je zelf deel aan werkgroepen rondom actuele thema’s. Je vertegenwoordigt de centrale cliëntenraad bij externe bijeenkomsten.
 • Als voorzitter fungeer je vanuit een onafhankelijke positie

 

 

Ben jij de onafhankelijke voorzitter die wij zoeken?

Wij zoeken per 1 februari 2021 een voorzitter die zich onafhankelijk en positief kritisch opstelt en in staat is samenwerkingsrelaties op te bouwen.

Jij hebt ervaring met en kennis van cliëntenmedezeggenschap in de (langdurige) zorg.

Verder:

 • Ben je in staat om vraagstukken te herkennen, een visie te vormen en te adviseren vanuit het cliëntenperspectief;
 • Heb je bestuurlijke en beleidsmatige kennis en/ of ervaring;
 • Kan je de vergaderingen op een constructieve en inspirerende wijze leiden, je kunt tegenstellingen overbruggen en bent besluitvaardig;
 • Ben je analytisch, toegankelijk, sensitief, sociaal vaardig en beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • Het is een pre dat je ervaring hebt met medezeggenschap- en besluitvormingsprocessen in de zorg;
 • Zie je dit als vrijwilligerswerk;
 • Je bent in staat tot het hanteren van een verbindende stijl;
 • Woon je bij voorkeur in Noord-Holland-Noord;
 • Beschikbaar voor gemiddeld 6 à 8 uur per week.

Wat bieden wij?

 • Een boeiende en uitdagende vrijwilligersfunctie binnen de medezeggenschap van een zorgorganisatie die volop in ontwikkeling is. De gelegenheid om samen te werken in een leuk, enthousiast team binnen een organisatie die belang hecht aan medezeggenschap;
 • De vergoeding van de voorzittersfunctie bestaat uit vacatiegeld en reiskosten;
 • We bieden de mogelijkheid tot het gebruik maken van scholing gericht op cliëntenraadswerk.

Interesse? 

Wil je meer informatie over deze functie, dan kun je contact opnemen met Lena Hillenga, Adviseur medezeggenschap CCR Magentazorg, email l.hillenga@magentazorg.nl  of via het telefoonnummer 06-17674898  

 

Solliciteren 

Spreekt deze boeiende functie je aan en voldoe je aan de gestelde criteria, dan zien we heel graag jouw sollicitatie tegemoet! De sluitingsdatum van deze vacature is 5 januari 2021.

 

 

 

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s worden allerlei berichten geplaatst met vragen, antwoorden, tips, oproepen, blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Praat ook mee >

Vragen? Mail webmaster@loc.nl of bel 030 284 3200.

Deelnemers platform

Nieuwsbrief

 • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.