Vacature Ambtelijke Secretaris cliënten­raad

Over Severinus
Severinus is dé zorgorganisatie in Veldhoven en omgeving voor mensen van jong tot oud met een verstandelijke beperking. Daarnaast ondersteunen we mensen met een verstandelijke beperking gecombineerd met autisme of dementie. Liefdevolle en menselijke zorg voor onze cliënten door bevlogen medewerkers, in een veilige omgeving. Dat doen we samen, met ongeveer 1300 medewerkers, die op welke manier dan ook, bij de cliënten betrokken zijn.

Over de cliëntenraad
Severinus heeft op dit moment één cliëntenraad. Deze bestaat uit 8 vertegenwoordigers van cliënten (divers samengesteld), opereert kritisch en onafhankelijk en is op constructieve samenwerking gericht. De raad vergadert tweemaal per maand, deels in de avond. Tussendoor vindt contact plaats via e-mail en telefonisch.

Aan de slag!
Als ambtelijke secretaris ondersteun je de cliëntenraad op organisatorisch, secretarieel en beleidsmatig gebied, zodat de cliëntenraad en zijn commissies zowel intern als extern optimaal kunnen functioneren, als belangenbehartiger van de cliënten en als beleid toetsend orgaan.

Wat vragen wij?

 • Een HBO denk- en werkniveau en enkele jaren ervaring binnen de medezeggenschap, bijvoorbeeld als ambtelijk secretaris, adviseur of trainer (Gehandicaptenzorg is een pré).
 • Affiniteit met en kennis van medezeggenschap, waaronder de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018.
 • Het vermogen zelfstandig, proactief en collegiaal te werken.
 • Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je beschikt over een grote mate van inlevingsvermogen en organisatiesensitiviteit.
 • Je stelt je onafhankelijk op waarbij je onderwerpen met grote integriteit weet te behandelen. Organiseren gaat je goed af waarbij je gestructureerd je werk uitvoert.
 • Tevens heb je kennis van MS Office en ben je administratief goed onderlegd.

Wat bieden wij?
We hechten waarde aan jouw persoonlijke ontwikkeling. We bieden daarom verschillende instrumenten en scholingsmogelijkheden, zodat jij je kunt blijven ontwikkelen. De functie van Ambtelijk Secretaris is ingeschaald conform de CAO Gehandicaptenzorg in functiegroep 45. De startdatum bepalen we in overleg.

Interesse?
Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Wim de Jong, voorzitter CR, via 06-33101458.
We ontvangen jouw reactie graag uiterlijk 15 september a.s. via onderstaande sollicitatieknop. Het sollicitatiegesprek vindt plaats op 21 september 2022 vanaf 16.30.

Nadere informatie:

https://www.severinus.nl

Podcast: https://anchor.fm/severinus

Goed om te weten:

 • Zijn we een match? Dan is het overleggen van een Verklaring Omtrent gedrag (VOG) verplicht.
 • We werven zowel intern als extern. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure.
 • Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s worden allerlei berichten geplaatst met vragen, antwoorden, tips, oproepen, blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Praat ook mee >

Vragen? Mail webmaster@loc.nl of bel 030 284 3200.

Deelnemers platform

Nieuwsbrief

 • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.