Vacature Onaf­hankelij­ke voorzitter Centrale Cliënten­raad ZGA

Onafhankelijke voorzitter Centrale Cliëntenraad ZGA

 

Wij zijn op zoek naar een energieke en gedreven voorzitter, die met lef en met hart en ziel zijn of haar taak vorm weet te geven. Iemand die met plezier en toewijding de Centrale Cliëntenraad (CCR) kan (bege)leiden naar de optimale uitoefening van haar taak en bevoegdheden. De onafhankelijk voorzitter heeft een belangrijke rol in het vormgeven van cliëntenmedezeggenschap, samen met de leden van de CCR en in nauwe samenwerking met het bestuur van ZGA e.o.. Hij of zij zorgt ervoor dat je als team kunt samenwerken en stimuleert de kracht van de gezamenlijkheid binnen de CCR en tussen CCR en Raad van Bestuur/MT. Iemand die weet, begrijpt en voelt wat het inhoudt om de belangen van de cliënten te behartigen, zowel intern als extern, in een complexe en veranderende organisatie en die in staat is de onafhankelijke rol van voorzitter te bewaken.

 

Over Zorggroep Apeldoorn
Zorggroep Apeldoorn en omstreken (ZGA e.o.)  biedt deskundige zorg en behandeling. Van verpleging en verzorging tot geriatrische revalidatie, van crisisopname tot dagactiviteiten; bij ons vinden onze cliënten de zorg die ze nodig hebben. Die bieden we met toewijding en plezier, op een liefdevolle wijze. Bij onze cliënten thuis, in de buurt en als dat niet meer kan, op één van onze locaties.

ZGA e.o. staat voor een grote uitdaging: de ombuiging naar een nieuwe wijze van bedrijfsvoering. De organisatie is in transitie en werkt toe naar de stip op de horizon. Dit betreft vooral het zorgconcept door omarming van de filosofie vanuit cliëntperspectief, met ‘ik blijf wie ik ben’ als leidendmotief.

 

Over de CCR

De CCR binnen ZGA e.o. praat, denkt en adviseert mee over onderwerpen die van gemeenschappelijk belang zijn voor bewoners en cliënten van ZGA e.o. Zij heeft een zelfstandige en onafhankelijke positie binnen ZGA e.o.. De CCR staat in nauwe verbinding met de lokale cliëntenraden. De CCR is een enthousiaste, betrokken groep mensen met stevige persoonlijkheden, die wensen, ideeën delen en soms ook kritische kanttekeningen plaatsen bij het beleid van ZGA e.o.. Altijd vanuit het gemeenschappelijk belang van de bewoners en cliënten. De onafhankelijke voorzitter speelt hierin een cruciale rol. Kom jij onze CCR versterken?

 

Wat ga je doen

 • Je geeft op inspirerende en enthousiaste wijze leiding aan vergaderingen en draagt bij aan een goede samenwerking.
 • Je geeft invulling aan de medezeggenschap voor cliënten binnen ZGA e.o. op een wijze die past bij de huidige tijd, de visie van ZGA e.o. en de verandering die ZGA e.o. doormaakt.

 

Wat neem je mee

 • Je hebt ervaring met en kennis van cliëntenmedezeggenschap in de zorg en de WMCZ 2018.
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in het werkgebied van ZGA e.o.
 • Je hebt ervaring t.a.v. veranderprocessen, bijvoorbeeld op strategisch niveau, bij voorkeur in een non-profit organisatie. Je begrijpt wat de transitie waarin ZGA e.o. zich bevindt inhoudt en wat de nieuwe koers/stip op de horizon betekent bezien vanuit cliëntenperspectief
 • Je bent bereid om ten minste twee jaar het voorzitterschap op je te nemen, met mogelijkheid tot herbenoeming

 

Wie zoeken wij?

 • Een teamspeler.
 • Een bruggenbouwer, verbinder.
 • Een oplossingsgericht persoon.
 • Iemand met goede communicatieve vaardigheid.

 

Wat bieden wij jou?

 • Een actieve CCR, die denkt vanuit het cliëntenbelang.
 • Een maatschappelijke functie, waarin je veel kunt betekenen voor onze cliënten en hun naasten voor gemiddeld 6 – 8 uur per week.
 • De mogelijkheid van scholing gericht op cliëntmedezeggenschap.
 • Een vergoeding van € 4.000,- per jaar voor de eerste twee jaar en reis- en onkostenvergoeding.
 • ZGA e.o. faciliteert ambtelijke ondersteuning.

 

Solliciteren

Voldoe je aan het profiel en past het bij je, dan zien we je motivatiebrief en CV graag tegemoet. Je kunt deze tot 12 mei 2021 sturen naar Cunera Vreekamp (HR Business Partner bij ZGA). Haar email is: cunera.vreekamp@zgapeldoorn.nl

 

Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met Pamela Hes, ambtelijk secretaris cliëntenraden, bereikbaar via pamela.hes@zgapeldoorn.nl of telefonisch via
06 17 73 07 85.

 

Wij zien uit naar je komst!

 

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s worden allerlei berichten geplaatst met vragen, antwoorden, tips, oproepen, blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Praat ook mee >

Vragen? Mail webmaster@loc.nl of bel 030 284 3200.

Deelnemers platform

Nieuwsbrief

 • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.