Vacature Voorzitter Centrale Clien­tenraad bij Viattence

De Centrale Cliëntenraad (CCR) van Viattence zoekt vanaf augustus 2020 een nieuwe enthousiaste Voorzitter Centrale Cliëntenraad

De wereld om Viattence verandert en daarmee ook onze zorg. Wat niet verandert, is de zorg voor onze cliënten. Zij staan centraal. Altijd en overal. Daarom zijn de cliëntenraden zo belangrijk. Als belangenbehartigers zien de cliëntenraden namens de cliënten toe op de kwaliteit van onze zorg. Ook houden ze ons scherp en komen ze in actie als dat nodig is. Als belangenbehartiger van de cliënten ziet de CCR van Viattence toe op de kwaliteit van zorg en houdt zij de vinger aan de pols bij interne en externe ontwikkelingen. Door veelvuldig contact te hebben met cliënten en hun familieleden maken de raden gebruik van hun ervaringen.

Binnen Viattence bestaan er naast de centrale cliëntenraad 4 lokale raden. Vanuit iedere lokale raad neemt een vertegenwoordiging zitting in de CCR. De CCR komt ongeveer 10 keer per jaar bijeen. Daarnaast heeft de voorzitter contact met de lokale raden en overleg met de bestuurder van Viattence. Hierdoor bedraagt de tijdsinvestering voor deze mooie functie ten minste 2 uur per week.


Uw kwaliteiten
U bent een voorzitter die – naast algemene betrokkenheid en affiniteit met de zorg en Viattence  – bekend is met de belangrijkste wet- en regelgeving. U heeft interesse voor of bekendheid met ICT-aspecten van een zorgorganisatie, de thuiszorg en mantelzorg en zicht op de zorg door medische en/of paramedische ondersteuning. U heeft een open en positief-kritische houding, neemt het voortouw en zorgt ervoor dat de CCR en de lokale raden goed samenwerken. U bent in staat ervaring en praktijk om te zetten in advies en beleid. U bent een ervaren bestuurder, kritische onderhandelaar en integere doorzetter inéén. Bovendien weet u als collegiale verbinder bruggen te slaan tussen cliënt en organisatie. Woont en/of werkt u in het werkgebied van Viattence of omgeving? Dan is dat een pré.

De voorzitter CCR ontvangt vacatiegeld per vergadering. Hiernaast vergoedt Viattence alle onkosten die aan de functie van voorzitter CCR zijn verbonden en voorziet desgewenst in een passend aanbod voor deskundigheidsbevordering.

Heeft u interesse?
Viattence hecht er waarde aan dat haar cliënten gehoord worden. Bent u het paar oren dat we nog missen? Wij horen graag van u.
Wij zijn benieuwd naar uw motivatie en CV! Deze kunt u tot 28 juni versturen via onderstaande button.
We nemen dan contact met u op. 
Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met de ambtelijk secretaris Eipie van den Bosch, tel: 06-39633735 of per mail naar e.vandenbosch@viattence.nl .  Voor vragen over de procedure kunt u contact opnemen met Carolien Groenewold via 06-38311516 of per mail naar vacature@viattence.nl.

Over Viattence

Viattence is een ouderenzorgorganisatie tussen Apeldoorn en Zwolle. In Vaassen, Epe, Heerde en Wezep bieden we thuiszorg en zorg met behandeling binnen onze woon-zorglocaties. Vanuit onze kernwaarden Aandacht, Warmte, Betrokkenheid en liefdevolle Zorg (AWBZ) werken wij samen met toegewijde medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers aan het welzijn van onze bewoners en cliënten. Viattence staat bekend om haar vooruitstrevende en creatieve aanpak om bewoners warme en goede zorg te geven.  
De mens zien. Dát is wat wij doen en wíllen doen. Niet alleen de aandoening zien, niet teveel in systemen in processen denken en dat voorop stellen, maar de mens zien, nieuwsgierig zijn naar de bewoner of cliënt. Benieuwd zijn en blijven naar zijn/haar wensen en die vooropstellen. Eerst kijken wat onze bewoner of cliënt graag wil en van ons nodig heeft, en daarna kijken hoe we dat kunnen organiseren met elkaar.

 

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s worden allerlei berichten geplaatst met vragen, antwoorden, tips, oproepen, blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Praat ook mee >

Vragen? Mail webmaster@loc.nl of bel 030 284 3200.

Deelnemers platform

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.