Verlenging van superleuke vacature: Begeleider ervaringsdes­kundigen

Sluitingsdatum: 31 mei 2022
Solliciteren via: www.werkenbijpartnersvoorjeugd.nl

Er is steeds meer vraag naar ervaringsdeskundigheid binnen Partners voor Jeugd. Ervaringskennis wordt steeds vaker als een waardevolle bron van kennis beschouwd, en steeds vaker worden cliënten of externe ervaringsdeskundigen ingezet om met hun kennis onze zorg te verbeteren. Op dit moment werken we samen met diverse cliënten (ouders en jongeren) die zich op vrijwillige basis inzetten, en een aantal externe ervaringsdeskundigen. Zij worden op dit moment vooral ingezet om mee te denken met beleid, onderzoek en projecten. Vanuit het concernprogramma ‘Stem van de Cliënt’ is om de inzet van ervaringsdeskundigen in 2022 verder uit te bouwen en door te ontwikkelen, ook richting het primair proces. Dit vraagt onder andere dat ervaringsdeskundigen goed begeleid worden. Daarom zijn wij op zoek naar een begeleider ervaringsdeskundigen.

 Startdatum: z.sm.

Standplaats: Amsterdam

Aantal uur per week: 32 uur

Let op: het betreft vooralsnog, een tijdelijke functie t/m 31 december 2022.

Jouw positie en het team
We willen met dit project aanbod en vraag van ervaringsdeskundigheid naar elkaar toebrengen. Als begeleider ben jij het vaste aanspreekpunt voor 8-20 ervaringsdeskundigen. Je kent de achtergrond van iedere ervaringsdeskundige, weet wat hun sterke punten zijn en weet wat zij nodig hebben om hun rol goed in te kunnen vullen. Je coacht de ervaringsdeskundigen bij de inhoudelijke voorbereiding en uitvoering van opdrachten. Je hebt contact met opdrachtgevers uit de organisatie om opdrachten voor te bereiden en te zorgen dat de voorwaarden voor de ervaringsdeskundigen goed geregeld zijn. Ook regel je praktische zaken zoals reiskostenvergoeding, en het organiseren van onderlinge bijeenkomsten voor ervaringsdeskundigen.

 Jouw takenpakket

 • Het begeleiden van een aantal startende ervaringsdeskundigen die enkele uren per maand worden ingezet binnen PvJ. Je begeleidt hen bij hun inzet en hun opleiding;
 • Het voeren van kennismakingsgesprekken met deelnemers aan het ‘cliëntenpanel’. Het cliëntenpanel is een bestand van cliënten die incidenteel benaderd worden om mee te denken met projecten, mee te lezen met communicatie uitingen (brieven, folders etc.), of over hun ervaringen te vertellen in spiegelgesprekken of andere themabijeenkomsten;
 • Je helpt bij de organisatie van bijeenkomsten met ervaringsdeskundigen en leden van het cliëntenpanel, zoals spiegelgesprekken;
 • Beleid (mede door-) ontwikkelen in samenwerking met de adviseurs van het Cliëntbureau  (o.a. inzet ervaringsdeskundigen in het primair proces, werkwijze voor vergoedingen, etc.)
 • Rapportage en administratie
 • Rapportage inzet van ervaringsdeskundige, welke opbrengsten en     leermomenten.
 • Administratieve zaken als vergoedingen en reiskosten.
 • Je werkt samen op uitvoeringsniveau met ervaringsdeskundigen van andere organisatie die door PvJ worden inzet.  (O.a. Buro Ervaringskracht/ Stichting Praat).

Wat vragen wij van jou

 • Hbo-opleiding in sociale richting;
 • Affiniteit met het begeleiden van cliënten. Je werkt bijvoorbeeld als jeugdzorgwerker, woonbegeleider of ambulant hulpverlener.
 • De functie is nieuw en nog in ontwikkeling. Je vindt het leuk deze (nieuwe) functie mede vorm te geven en kunt goed werken in een omgeving waar nog niet alles vastligt.
 • Je hebt geduld en empathisch vermogen;
 • Je hebt organisatievermogen om bijeenkomsten te organiseren en administratieve processen te regelen;
 • Office skills (administratie, registratie).

Wij zorgen voor jou

Zoals jij voor de jeugd zorgt, zorgen wij als Partners voor Jeugd voor jou:

 • Een salaris van € 2.603,- tot € 3.888,- o.b.v. 36 uur (Schaal 9, CAO Jeugdzorg).

 

Heb je zelf ervaringen binnen de (jeugd)zorg die je professioneel wilt inzetten?

Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren via: www.werkenbijpartnersvoorjeugd.nl.

Vragen?

 • Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Angela van Dril (Senior Adviseur Cliëntbureau): 088-5261730
 • Voor vragen betreft het proces kun je terecht bij Ilse Sweerman (Hoofd Cliëntbureau): 088-5261900

 

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s worden allerlei berichten geplaatst met vragen, antwoorden, tips, oproepen, blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Praat ook mee >

Vragen? Mail webmaster@loc.nl of bel 030 284 3200.

Deelnemers platform

Nieuwsbrief

 • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.