Vraag over vergoeden van de warme maaltijd

Op het vorige sociaal platform van LOC plaatste ik onderstaande bericht en daar kwamen allerlei handige reacties op. Ik krijg veel vragen over dit onderwerp dus daarom plaats ik deze vraag hier opnieuw, met een overzicht van de reacties. Helemaal onderaan dit bericht kun je zelf ook reageren.

Vraag aan cliëntenraden en zorgorganisaties:

Sommige mensen, cliënten in intramurale zorg, regelen zelf de warme maaltijd. Er is geen richtlijn voor vergoedingen aan de cliënt die zelf de warme maaltijd wil regelen. Dat is (mede) het geval omdat Wlz-zorg als integraal pakket/maaltijd in natura geleverd wordt. Hoe gaat jullie raad/organisatie daarmee om? Eigen regeling opgezet? Om wat voor bedragen gaat het? Waar moeten we aan denken? Help een raad verder en deel het hier!!

Download artikel als PDF

Praat mee! (2)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Alfred van Beurden 8 dagen geleden

Bij ons (verpleeghuis Houtwijk), Den Haag geldt als leden langer dan vier uur in het verpleeghuis bezig zijn met het werk voor de LCR, zij een etensbon kunnen halen. Deze is geldig voor een warme- of broodmaaltijd.

Reageer op dit bericht
Tiske Boonstra 6 dagen geleden

Dag Alfred,
Wat goed en leuk om te lezen dat hier bij jullie een afspraak voor is. De vraag hierboven gaat eigenlijk om de vergoeding van de warme maaltijd voor bewoners van de zorgorganisatie die dit liever zelf willen en kunnen organiseren. Maar dat er ook voor de leden van de CR gezorgd wordt is goed om te lezen!

Reageer op dit bericht

Bijeenkomsten

Voorzitterscursus GGZ 23 oktober, LOC, Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht
Bouwen voor zorg: waardevolle rol cliëntenraden en Raden van Toezicht in beeld 23 oktober, Theaterzaal De Hogeweyk, Heemraadweg 1, 1382 GV Weesp (onder voorbehoud)
Voorzitterscursus VVT 26 oktober, LOC, Hof van Transwijk 2, 3256 XB Utrecht
Meer

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.