Vraag over vergoeden van de warme maaltijd

Op het vorige sociaal platform van LOC plaatste ik onderstaande bericht en daar kwamen allerlei handige reacties op. Ik krijg veel vragen over dit onderwerp dus daarom plaats ik deze vraag hier opnieuw, met een overzicht van de reacties. Helemaal onderaan dit bericht kun je zelf ook reageren.

Vraag aan cliëntenraden en zorgorganisaties:

Sommige mensen, cliënten in intramurale zorg, regelen zelf de warme maaltijd. Er is geen richtlijn voor vergoedingen aan de cliënt die zelf de warme maaltijd wil regelen. Dat is (mede) het geval omdat Wlz-zorg als integraal pakket/maaltijd in natura geleverd wordt. Hoe gaat jullie raad/organisatie daarmee om? Eigen regeling opgezet? Om wat voor bedragen gaat het? Waar moeten we aan denken? Help een raad verder en deel het hier!!

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee! (4)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Richard van de Walle 3 jaar geleden

“De Wet Langdurige zorg is een voorziening in natura. De verzekerde heeft daarom recht op alle onderdelen van het verblijf in natura en heeft geen recht op compensatie als hij van een onderdeel geen gebruik maakt.”Het hoeft dus niet, toch?

Reageer op dit bericht
3 jaar geleden

Dag
dat klopt. Het wlz kompas geeft aan waar de uitzonderingen zijn. Zie link hierboven. De zorgorganisatie is dus niet verplicht om een aparte regeling voor de maaltijden te treffen. Maar het mag wel, dat moet in overleg en de cliëntenraad heeft daar dan ook weer invloed op. 

Reageer op dit bericht
Alfred van Beurden 3 jaar geleden

Bij ons (verpleeghuis Houtwijk), Den Haag geldt als leden langer dan vier uur in het verpleeghuis bezig zijn met het werk voor de LCR, zij een etensbon kunnen halen. Deze is geldig voor een warme- of broodmaaltijd.

Reageer op dit bericht
Tiske Boonstra 3 jaar geleden

Dag Alfred,
Wat goed en leuk om te lezen dat hier bij jullie een afspraak voor is. De vraag hierboven gaat eigenlijk om de vergoeding van de warme maaltijd voor bewoners van de zorgorganisatie die dit liever zelf willen en kunnen organiseren. Maar dat er ook voor de leden van de CR gezorgd wordt is goed om te lezen!

Reageer op dit bericht

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s worden allerlei berichten geplaatst met vragen, antwoorden, tips, oproepen, blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Praat ook mee >

Vragen? Mail webmaster@loc.nl of bel 030 284 3200.

Deelnemers platform

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese