vrij­willigersver­goeding

Piet

Geplaatst op 16 december 2020

beste collega;s,

Wij hebben een vrijwilligersvergoeding van 15 euro per vergadering en de 19 ct reiskosten met als maximum de 170 euro p/m en 1700 p.j
Voor losse bijeenkomsten of aanvullende gesprekken, of een werkochtend hebben we geen vergoeding omdat we ook vinden dat er naast de vergaderingen ook dingen bijkomen die je kan zien als vrijwilligerswerk.
Daarnaast hebben we dan ook een jaarlijk afsluitend etentje (nu even niet helaas).

Nu heeft iemand een voorstel gedaan voor een vaste vergoeding per maand.

Graag zou ik weten hoe bij andere raden de vergoedingen zijn, of geen, en of er ervaringen zijn met een vaste vergoeding en wat daar dan voor verwacht wordt wat men dan doet, en wat als die verwachting of tegenprestatie niet "geleverd" wordt.

IK ben benieuwd hoe het bij andere raden geregeld is.

met vriendelijke groet,

Piet

Download artikel als PDF

Praat mee! (20)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Oege 1 maanden geleden

voor mensen die meerdere vijwilligers baantjes hebben en over de maximale grens van 1800 komen die zouden voor het clientenraadswerk proberen een beroep te doen dat cr werk een adviesraad is en dus niet onder de vrijwilligersregeling valt.

Is een clientenraadslid een vrijwilliger?

Volgens mij niet aangezien hij niet voldoet aan de definitie van vrijwilliger, zoals omschreven in het besluit van 12 maart 2004 nr. CPP2003/2042M van de directeur-generaal Belastingdienst. Volgens mij is op een clientenraadslid het Besluit vergoedingen adviescolleges en commissies van toepassing.

Mocht het zo zijn dat de belastingdienst de cr aanmerkt als een adviescollege dan kun je eventueel weer een beroep doen op het volgende:

Door de Hoge Raad is op 21 oktober 2007 een uitspraak gedaan dat een vergoeding voor een commissaris/ raad van toezicht  die normaal weg valt onder artikel 3 van de wet op loonbelasting mag als de vergoeding voldoet aan de richtlijnen  van de vrijwilligersvergoeding uitbetaald worden conform artikel 2 van de wet op loonbelasting. In een uitspraak van de rechtbank in Zeeland is in maart 2018 nogmaals naar dit arrest verwezen.

Kortom  er zijn zoveel mitsen en maren, vooral als een vrijwilliger een uitkering heeft waarbij het nog weer verschil maakt komt de uitkering via het uwv of via de gemeente dat het hoogste tijd is dat de landelijke koepels LOC, LSR en NCIZ hierover met de minister afspraken maken die voor iedereen gelijk zijn ongeacht welke uitkering men heeft.

 

Reageer op dit bericht

Bijdragen?

Op de Praat mee-pagina’s worden allerlei berichten geplaatst met vragen, antwoorden, tips, oproepen, blogs en vlogs van mensen die betrokken zijn bij LOC. Van mensen uit de kern van het netwerk tot mensen die LOC en haar visie een warm hart toedragen. Iedereen kan bijdragen. Daarom komt niet alles wat er geplaatst wordt, per se overeen met wat LOC vanuit haar visie vindt.

Praat ook mee >

Vragen? Mail webmaster@loc.nl of bel 030 284 3200.

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.