1e #pod­castjeugdhulp: Narita Derks

Geplaatst op 19 februari 2019

“Het voelde lange tijd alsof ik kansloos was bij al die volwassenen. Mijn éigen verhaal werd door niemand echt opgepikt. Pas later kreeg ik een psychiater die echt naar mij luisterde. Bij hem kon ik een uur lang zeiken en zeggen hoe kut ik alles vond. Zo kon ik stoom afblazen. Dat was belangrijk, want daardoor voelde ik me gehoord en serieus genomen.
Wat ik zelf anders zou doen als ik hulpverlener zou zijn? Altijd ieder kind alléén spreken. Ik vind dat zoiets fundamenteels. Het gaat er bij mij niet in dat dat niet standaard gedaan wordt.”

Een fragment uit het openhartige en leerzame gesprek met Narita Derks: ervaringsdeskundige en lid van de jongerentaskforce van Augeo. Het is de eerste podcast in een reeks van 6 afleveringen die we deze week en volgende week verspreiden. 

Luister naar het hele interview met Narita (Soundcloud account LOC Jeugd).

Over het project: 6 verhalen, 6 podcasts

Vanaf vandaag delen we zes podcasts. Zes gesprekken met mensen die allemaal vanuit een andere rol met jeugdhulp te maken hebben (gehad) en op zeer persoonlijke en openhartige wijze vertellen over hun ervaring, mening en ideeën. We hopen dat deze verhalen door zoveel mogelijk mensen gehoord worden. En dat deze verhalen bijdragen aan het gesprek over jeugdhulp: wat gaat er goed? En wat kan er beter? Wat werkt? Wat werkt niet?

We delen de podcasts volgens planning op dit platform en via de hashtag #podcastjeugdhulp via onze sociale media: Facebook, LinkedIn en Twitter

Lees het bericht Goede jeugdhulp? 6 verhalen, 6 podcasts! voor meer informatie over het project. Ook lees je hier wanneer we welke podcast delen en wie de gasten zijn.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijeenkomsten

Meer

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese