3e #pod­castsjeugdhulp: Oscar – vader

Geplaatst op 21 februari 2019

“Ik werd weggestuurd bij de voetbalwedstrijd van mijn kind en ‘gewist’ bij school. Ik heb een afspraak bij de school moeten afdwingen om te weten hoe het met mijn kind ging. Als er geen zwaarwegende argumenten zijn, is het niet in het belang van het kind om het weg te houden bij een ouder. Ik zou hulpverleners heel graag willen meenemen in de wereld van de ouderverstoting en wat dat voor schade met zich meebrengt. Dat ze zich meer verdiepen in die problematiek.”

Een fragment uit het openhartige en leerzame gesprek met Oscar Rohde, vader van drie kinderen en lid van de cliëntenraad van de Jeugdbescherming Regio Amsterdam. Het is de derde podcast in een reeks van zes afleveringen die we deze en volgende week verspreiden. 

Luister naar het hele interview met Oscar (Soundcloud account LOC Jeugd).

Over het project: 6 verhalen, 6 podcasts

We delen deze week en volgende week in totaal zes podcasts. Zes mensen die allemaal vanuit een andere rol met jeugdhulp te maken hebben (gehad) en op zeer persoonlijke en openhartige wijze vertellen over hun ervaring, mening en ideeën. Zo deelden we de afgelopen twee dagen de podcast van Narita en Robbin, allebei jonge ervaringsdeskundigen. We hopen dat al deze verhalen door zoveel mogelijk mensen gehoord worden. En dat het bijdraagt aan het gesprek over jeugdhulp: wat gaat er goed? En wat kan er beter? Wat werkt? Wat werkt niet?

Verspreiding podcasts

We vragen aan zoveel mogelijk mensen om deze bijzondere gesprekken te delen met de eigen achterban en partners. Wat de beste manier is, of via welke kanalen, is aan iedere organisatie om zelf te bepalen. Vanuit LOC Jeugd delen we het in ieder geval hier via ons platform en via onze sociale mediakanalen: FacebookLinkedIn en Twitter onder #podcastsjeugdhulp.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese