5e #pod­castsjeugdhulp: Marion – zorgver­nieuwer

Geplaatst op 26 februari 2019

Je kunt er duizend methodieken tegenaan gooien maar uiteindelijk is het allerbelangrijkste dat er een goeie klik is tussen cliënt en hulpverlener. Dat is ook de uitkomst van diverse onderzoeken naar effectieve jeugdhulp. Sluit bij die jongere of ouder aan, sta open, luister goed, vraag door, neem hem of haar serieus en verdiep je in die belevingswereld. We moeten alles daar omheen zo organiseren dat de cliënt en de hulpverlener in staat zijn om de goeie hulp te organiseren.”…”Mijn advies aan hulpverleners? Bedenk waarom je ooit voor het vak koos. Hou dat vast of haal dat weer terug. En laat je niet in een bepaalde rol duwen.”

Een fragment uit het gesprek met Marion Welling, zorgvernieuwer vanuit cliëntperspectief en schrijver van het boek Cliënt centraal in de jeugdhulp. Het is de vijfde podcast in een reeks van zes afleveringen die we afgelopen week en deze week verspreiden. Met morgen de laatste aflevering: Marienne Verhoef, bestuurder van Spirit Jeugdhulp.

Luister naar het hele interview met Marion (Soundcloud account LOC Jeugd).
Daar vind je ook de gesprekken die eerder deze week gedeeld werden (twee jonge ervaringsdeskundigen, een vader en tevens lid van de cliëntenraad van Jeugdbescherming Amsterdam en een uitvoerend jeugdhulpverlener).

Over het project: 6 verhalen, 6 podcasts

Gedurende dit project delen we zes podcasts. Zes mensen die allemaal vanuit een andere rol met jeugdhulp te maken hebben (gehad) en zeer persoonlijk en openhartig vertellen over hun ervaringen, meningen en ideeën.  We hopen dat deze verhalen door zoveel mogelijk mensen gehoord worden. En dat het bijdraagt aan het gesprek over jeugdhulp: wat gaat er goed? En wat kan er beter? Wat werkt? Wat werkt niet?

Verspreiding podcasts

We vragen aan zoveel mogelijk mensen en partijen om deze bijzondere gesprekken te delen met de eigen achterban en partners. Wat de beste manier is, of via welke kanalen, is aan iedere organisatie om zelf te bepalen. Geweldig om te zien dat er via diverse media al flink wat positieve aandacht is geweest voor de podcasts. Vanuit LOC Jeugd delen we ze hier via ons platform en via onze sociale mediakanalen: FacebookLinkedIn en Twitter onder #podcastsjeugdhulp.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese