6e #pod­castsjeugdhulp: Marienne – bestuurder Spirit en De Bascule

Geplaatst op 27 februari 2019

“Ik zie dat er een beweging gaande is waarbij meer mét jongeren en gezinnen wordt samengewerkt. Maar er is ook nog veel te doen.” …”Binnen Spirit doen we ons best om te leren van jongeren en ouders. Die lerende en ondernemende houding is cruciaal. Maar óók de houding het niet altijd beter te weten en je eigen beperkingen te zien. Zo hebben we met jongeren en kinderen zeven punten van goede zorg ontwikkeld die in een poster staan zoals: ‘Doe het altijd met ons samen.’ Zodat enerzijds jongeren en gezinnen ons daarop kunnen wijzen. Maar ook als spiegel voor onszelf: ‘Doen we dit nu eigenlijk wel?’ Ook bij overleggen staat vaak bovenaan: ‘Welke jongere of welk gezin wordt hier beter van?’ Ik vind het heel belangrijk dat dat bij alles wat we doen voorop staat.”

Een fragment uit het gesprek met Marienne Verhoef, bestuurder van Spirit en De Bascule. Het is de zesde en tevens laatste podcast van een reeks die we in de afgelopen twee weken deelden. 

Luister naar het hele interview met Marienne (Soundcloud account LOC Jeugd).

Over het project: 6 verhalen, 6 podcasts

Alle zes gesprekken die de afgelopen twee weken werden gedeeld zijn te vinden op het Soundcloud account van LOC Jeugd. Deze zes geïnterviewden hebben of hadden vanuit een andere rol met jeugdhulp te maken en vertellen zeer persoonlijk en openhartig over hun ervaringen en deelden hun visies op jeugdhulp. De podcasts leverden veel positieve reacties op en zijn in een week tijd veel beluisterd. We zijn heel blij met deze aandacht en hopen dat het bijdraagt aan het gesprek over jeugdhulp: wat gaat er goed? En wat kan er beter? Wat werkt? Wat werkt niet?

Verspreiding podcasts

Veel mensen en organisaties hebben de podcasts gedeeld onder de eigen achterban en met samenwerkingspartners. Van jeugdhulporganisaties en de daaraan verbonden professionals, jongeren, ouders, gemeenten en politici. Geweldig en heel erg bedankt voor ieders medewerking. We zullen eind deze week nog een mail versturen richting Tweede Kamerleden met ook aan hen de vraag naar deze praktijkverhalen te luisteren. Dit is immers waar die dagelijkse praktijk van jeugdhulpverlening over gaat. De podcasts van vandaag delen we net als de andere ook weer via FacebookLinkedIn en Twitter onder #podcastsjeugdhulp.

Tot slot

Het waren ‘maar’ zes verhalen. Daar kan niet perse één waarheid aan ontleend worden. Dat was ook niet het doel. Tegelijkertijd herkennen we ook meerdere rode draden door de gesprekken heen. Dat maakt het extra waardevol materiaal. We zullen binnenkort ter afronding van dit project een samenvattend artikel publiceren met de meest treffende en inspirerende uitspraken van alle zes de geïnterviewden. Die zullen we ook weer delen. Per mail en via onze (sociale) mediakanalen.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijeenkomsten

Meer

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese