Aan­kondiging pod­castserie met en voor bes­tuurders

Geplaatst op 22 november 2021

In een serie openhartige podcasts staan we met bestuurders stil bij vragen en dilemma’s die de dagelijkse medezeggenschap met zich meebrengt. Welke zoektocht leggen zij af om medezeggenschap een goede plek in de organisatie te geven? En hoe zorg je dat iedereen hetzelfde doel voor ogen houdt, namelijk Waardevolle zorg? Komende weken brengt LOC een nieuwe driedelige podcastserie uit. In elke aflevering gaan twee bestuurders, ieder uit een andere sector, met elkaar in gesprek over kansen en vragen, dilemma’s en mogelijke oplossingen die de dagelijkse praktijk van medezeggenschap met zich meebrengt. 

Dilemma’s en uitdagingen 

LOC staat niet alleen in contact met cliëntenraden. Ook bestuurders weten LOC te vinden. Hun vragen zijn uiteenlopend. De meeste vragen gaan over dat wat er nodig is om de medezeggenschap een goede plek te geven in de organisatie en hoe je zo goed mogelijk samenwerkt. Zodat de medezeggenschap betekenisvol blijft of wordt en kan bijdragen aan waardevolle zorg. In een nieuwe podcastserie gaan we ook in op die situaties waar het lastig werd. Want wat kun je als bestuurder doen als het lastig is om de medezeggenschap een goede plek te geven in je organisatie? Hoe verhoud je je daartoe? We praten over de worsteling waar je als bestuurder in het contact met de medezeggenschap mee te maken kunt hebben. En we gaan in op hoe bestuurders samen met cliëntenraden komen tot manieren die juist heel veel kunnen opleveren. 

Zes bestuurders van verschillende organisaties uit de ouderenzorg, jeugdzorg en ggz komen aan het woord in deze nieuwe podcastserie. 

  • Podcast 1: Fieke van Deutekom (Kalorama) en Arjan Theil (Ggz Centraal)
  • Podcast 2: Claire Vlug (Jeugdbescherming regio Amsterdam) en Inge Borghuis
  • Podcast 3: Gre Wiskerke (Leyhoeve), Arlette Sprokkereef (Jeugdhulporganisatie Enver)

Ervaringsverhalen delen 

Door aandacht te geven aan de uitwisseling tussen deze zes bestuurders hopen we ook andere bestuurders te ondersteunen in die zoektocht naar en het borgen van goede medezeggenschap. Ook geeft het cliëntenraden inzicht in de belevingswereld van bestuurders met het vormgeven van medezeggenschap. Met deze onderlinge uitwisseling hopen we te bereiken dat de meerwaarde van medezeggenschap de boventoon gaat voeren. En betrokkenen aanmoedigt om in de basis samen de zorg waardevol vorm te geven. 

Tip je bestuurder

De podcastserie is vanaf komende weken te beluisteren via het platform van LOC Cliëntenraden en via de kanalen van diverse samenwerkingspartners. We hopen dat de serie zowel bestuurders als cliëntenraden en andere geïnteresseerden bereikt. En dat we zo bijdragen aan een gesprek over de waarde van medezeggenschap en dat wat er nodig is daar samen een betekenisvolle invulling aan te geven. Voel je daarom van harte uitgenodigd om je bestuurder of andere geïnteresseerden op de hoogte te brengen van deze podcastserie. 

Abonneer je op de wekelijkse nieuwsbrief van LOC Cliëntenraden of een van de andere nieuwsbrieven van LOC en blijf op de hoogte!

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijeenkomsten

Meer

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese