Muziek en musea op afstand

Geplaatst op 19 maart 2020

Ook op afstand is er veel mogelijk, bekijk in dit bericht mooie voorbeelden hoe we ook op afstand kunnen genieten van mooie initiatieven.

Optredens op afstand

Optreden DSV Katwijk

Ondanks alle maatregelen is er ook ruimte voor een vrolijke noot. Bij zorgorganisatie DSV in Katwijk kwam een zanger een klein optreden in de binnentuin verzorgen. Bewoners kwamen uit hun appartement om naar de muziek te luisteren. De dochter van één van de bewoners deelde dit filmpje met ons. In Vlaanderen zien we ook verschillende verpleeghuizen waar muzikale optreden worden verzorgd op plekken waar veel bewoners hiervan kunnen genieten.

Optreden Rotterdams filharmonisch orkest – op afstand

Ook andere artiesten en gezelschappen, zoals het Rotterdams filharmonisch orkest, verzorgen optredens op afstand. Met deze initiatieven maken zij tastbaar dat we ook op afstand met elkaar verbonden kunnen zijn.

Musea op afstand

Buiten muziek op afstand bieden musea ook mogelijkheden om van hun collecties te genieten. Het Rijksmuseum, Guggenheim Museum en British Museum bieden via Google de mogelijkheid voor virtuele rondleidingen.

Goede voorbeelden welkom!

Op verzoek van cliëntenraden hebben we op www.cliëntenraad.nl een pagina aangemaakt om goede voorbeelden uit te wisselen. Zodat we toch kunnen zorgen dat mensen in zorginstellingen en thuis contact met anderen kunnen hebben. Weet je een goed voorbeeld? Mail die dan naar webmaster@loc.nl. Of deel zelf een voorbeeld op het sociaal platform.

Meer weten?

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Thema's: Coronavirus

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese