Men­selijkheid voorop tijdens Week van de Radicale ver­nieuwing

Geplaatst op 15 november 2021

De zorg weer menselijk maken – maar ook ons werk, het onderwijs, de manieren waarop we wonen, en samen leven en organiseren. Zodat behoeften en wat belangrijk is voor mensen steeds het uitgangspunt kan zijn. Systemen, regels en financiën kunnen daar dienstbaar aan zijn. Daarvoor is het nodig om muren te doorbreken, en daar wordt aan gewerkt! De afgelopen Week van de Radicale vernieuwing heeft daar een nieuwe impuls aan gegeven.

Bevlogen mensen die betrokken zijn bij verschillende vernieuwingsbewegingen in het land zochten elkaar op. Vanuit hun rol als cliënt, naaste, zorgmedewerker, manager, beleidsmaker, bestuurder of nog anders, maar vooral vanuit hun droom van een samenleving die menselijkheid hoog in het vaandel heeft. Deze mensen ontmoetten elkaar afgelopen week in Utrecht, bij zorgorganisaties, bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en online.

Het motto van vorige week: Samen doorbreken we muren!
In deze video een inkijkje in belangrijke ingrediënten daarvoor:

LOC heeft in de verpleeghuiszorg jarenlange ervaring hoe een landelijke vernieuwingsbeweging tot een echte verbetering in de praktijk kan leiden. Uitgangspunt daarbij is de droom dat wat belangrijk is voor de mensen om wie het gaat steeds voorop staat. En niet de regels, het geld of belangen. Ook in het zorgonderwijs, in de geestelijke gezondheidszorg en in de jeugdzorg werkt LOC hier aan. 
De Week van de Radicale vernieuwing gaf weer een verdere impuls aan deze bewegingen. Allerlei praktijkvoorbeelden van hoe er vernieuwd wordt en oplossingen die deze week gevonden worden vind je in alle video’s op www.weekvanderadicalevernieuwing.nl. En houd onze media in de gaten voor verslagen met samenvattingen en… voor het vervolg!

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese