“Écht betrekken? Dat is nogal wat” | Speciale podcast: Medezeg­genschap met bes­tuur­ders #3

Geplaatst op 15 december 2021

Het geluid van medezeggenschap wordt steeds sterker. Een positieve ontwikkeling, maar niet altijd eenvoudig. In een serie openhartige podcasts staan we met bestuurders stil bij vragen en dilemma’s die de dagelijkse medezeggenschap met zich meebrengt. Welke zoektocht leggen zij af om medezeggenschap een goede plek in de organisatie te geven? En hoe zorg je dat iedereen hetzelfde doel voor ogen houdt, namelijk Waardevolle zorg?

In elke aflevering gaan twee bestuurders, ieder uit een andere sector, met elkaar in gesprek over kansen en vragen, dilemma’s en mogelijke oplossingen die de dagelijkse praktijk van medezeggenschap met zich meebrengt. In deze aflevering Gré Wiskerke, bestuurder van Woonlandschap de Leyhoeve, Arlette Sprokkereef, bestuurder van jeugdhulporganisatie Enver:

Echt betrekken vanaf de basis

In de gesprekken gaan Gré en Arlette uitgebreid in op het spanningsveld tussen formele en informele medezeggenschap.

Gré: “Als we nou samen optrekken en samen dat proces lopen, wil je dan ook nog een keer helemaal die adviesprocedure en instemmingsprocedure door? In een ondernemende en groeiende organisatie waarin je volop aan het ontwikkelen bent, remt dat soms.”

Arlette; “Vanaf de basis dingen samen bespreken is weerbarstig, maar wel noodzakelijk. Ik hou wel van scherpe medezeggenschap en echt samen, ook met cliënten, kijken naar wat er nodig is.”

Dit en meer beluister je in deze derde en laatste aflevering van deze podcastserie:

Tip je bestuurder

De podcastserie is te beluisteren via het platform van LOC Cliëntenraden en via de kanalen van diverse samenwerkingspartners. We hopen dat de serie zowel bestuurders als cliëntenraden en andere geïnteresseerden bereikt. En dat we zo bijdragen aan een gesprek over de waarde van medezeggenschap en dat wat er nodig is daar samen een betekenisvolle invulling aan te geven. Voel je daarom van harte uitgenodigd om je bestuurder of andere geïnteresseerden op de hoogte te brengen van deze podcastserie. 

Abonneer je op de wekelijkse nieuwsbrief van LOC Cliëntenraden of een van de andere nieuwsbrieven van LOC en blijf op de hoogte!

Eerdere afleveringen:

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijeenkomsten

Meer

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese