LOC-tijdschrift | Inspireren en enthousias­meren

Geplaatst op 24 september 2021

De herfsteditie van Zorg & Zeggenschap ligt vanaf vandaag bij leden op de mat. In dit artikel enkele hoogtepunten en het redactionele voorwoord van LOC-coördinator Marthijn Laterveer:

“Dagelijks zijn heel veel mensen actief om zo goed mogelijke zorg te realiseren. Zodat de mensen die zorg krijgen kunnen doen wat voor hen van waarde is. En contact kunnen onderhouden met wie voor hen van betekenis zijn. Dat is niet altijd makkelijk. De coronatijd heeft het vaak nog ingewikkelder gemaakt om echt aan te sluiten bij wat mensen belangrijk vinden. Beeldbellen, anderhalve meter afstand en beschermende middelen scheppen letterlijk een afstand. Toch zijn cliëntenraadsleden, naasten, medewerkers en andere bevlogen betrokkenen bij de zorg volop doorgegaan. Waardoor er aandacht en warme zorg is gebleven. Dat is een groot compliment waard.”

“Maar veel mensen zijn ook moe door de afgelopen periode. Juist nu is het voor veel betrokkenen daarom belangrijk ervaringen uit te kunnen wisselen. Of een nieuw perspectief te horen. In het najaar organiseert LOC met betrokkenen twee grote ontmoetingsweken, waarbij mensen elkaar in klein verband fysiek en in groter verband digitaal kunnen ontmoeten.”

Week van de Medezeggenschap

4 t/m 8 oktober. “Met allerlei workshops en regiobijeenkomsten over thema’s waar de cliëntenraad mee te maken heeft.” Lees het artikel

Week van de Radicale vernieuwing

8 t/m 12 november. “Het thema is: Samen doorbreken we muren.” Lees het artikel

Marthijn Laterveer schrijft verder: “Uiteraard zijn er niet alleen tijdens deze weken ontmoetingen. Door het jaar heen organiseren we inspirerende bijeenkomsten voor cliëntenraden en de radicale vernieuwingsbewegingen. Waar mogelijk in samenwerking met anderen, zoals de bijeenkomsten met zorgkantoren voor cliëntenraden.”

“We merken dat door allerlei ontmoetingen mensen elkaar inspireren en enthousiasmeren. Je kunt niet altijd één op één overnemen wat een ander doet. Maar je kunt elkaar wel op goede ideeën brengen of een nieuw inzicht verkrijgen. Dat geeft lucht, doordat je niet het gevoel hebt er alleen voor te staan. Ik hoop dat we elkaar op die manier veelvuldig mogen helpen om zo inspiratie te geven en te ontvangen!”

Radicale keuzes nodig voor waardevolle jeugdzorg

Eerste resultaten van de verkenning die LOC afgelopen jaar deed, via onder meer vele gesprekken. Lees het artikel

Verder lezen

Download gratis het hele tijdschrift.

Ook verkrijgbaar in gesproken vorm.

Bekijk eerdere edities en abonnementsinformatie.

Download artikel als PDF

Praat mee! (2)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

F Sweben 2 jaar geleden

Praat graag mee.Mijn interesse  gaat uit naar; Alles over Cliëntenraden en de Wmcz
Ik zit in de Cliëntenraad  bij Aafje Hoppesteijn als Voorzitter, en ben lid van de CCR

Reageer op dit bericht
willeke krijgsheld 2 jaar geleden

Wat leuk, welkom op dit platform! Heb je toevallig al het programma van de Week van de Medezeggenschap bekeken? Van 4-8 oktober zijn er vele interessante activiteiten waarbij je met andere cliëntenraadsleden in gesprek kunt gaan, zie ook www.weekvdmedezeggenschap.nl/. Verder is er op dit platform veel informatie te vinden over de Wmcz en werkzaamheden van de cliëntenraad. Veel succes! 

Reageer op dit bericht

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese