Met elkaar, voor elkaar: cliënten­raden stropen mouwen op.

Geplaatst op 9 november 2020

“We kunnen meer doen voor onze achterban dan met elkaar vergaderen”. 

Ook cliëntenraden komen in actie en stropen de mouwen op om lokaal ondersteuning te bieden. Op vele plekken in Nederland is groot tekort aan zorgpersoneel. Het ziekteverzuim is onverminderd hoog, nu veel zorgverleners in quarantaine moeten of zelf ziek zijn. 

Meer doen voor de achterban

Tjeerd Lont, regionaal contactpersoon namens LOC voor cliëntenraden in Friesland en Groningen en zelf vice-voorzitter van de centrale cliëntenraad van de Kwadrantgroep, hoort van cliëntenraden hoe zij zelf bijspringen en bijvoorbeeld helpen met het geven van eten, met mensen gaan wandelen of activiteiten bieden. Zorgpersoneel wordt zo net wat ontlast, en mensen die zorg ontvangen, krijgen extra aandacht. Ook als cliëntenraad biedt het voordeel om op deze manier goed hoogte te krijgen van het reilen en zeilen in een groep of op een afdeling.

Tjeerd Lont roept ook andere cliëntenraden op om creatieve wegen te vinden om lokaal bij te dragen. En deze initiatieven ook onderling te delen. “Met elkaar, en voor elkaar!” 

Heb jij of heeft je raad belangstelling om ook zelf aan de slag te gaan, of anderen te mobiliseren? Neem contact op met de locatiemanager en ga na op welke manier je zelf kunt bijdragen, of voor welke hulp je mogelijk andere netwerken kunt aanboren (verpleeghuizen in Brabant krijgen bijvoorbeeld hulp van medewerkers van de Efteling). Met elkaar kunnen we veel doen!

We willen deze initiatieven graag breder onder de aandacht brengen. Wil je zelf een voorbeeld delen? Dit kan als een reactie onderaan dit bericht of op clientenraad.nl/praat-mee

Meer weten?

  • Heb je een vraag, dan kun je contact opnemen met de LOC Vraagbaak: e-mail: vraagbaak@loc.nl of telefoon: 030 284 3200
Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese