Ontmoetingsplek ondersteuners tijdens de Week van de Medezeg­genschap

Geplaatst op 22 augustus 2022

Ook voor ondersteuners van cliëntenraden is er volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten tijdens de Week van de Medezeggenschap. In de Utrechtse locatie Kanaal30 richten we deze week een speciale plek in waar je iedere dag collega-ondersteuners en LOC-adviseurs Theo, Xandra en Loes kunt ontmoeten om elkaar te spreken en om ervaringen en dilemma’s uit te wisselen. Op dinsdag 4 oktober verzorgen we daarnaast een verdiepende sessie speciaal voor ondersteuners.

Ontmoetingsplek ondersteuner cliëntenraad

Tijdens de Week van de Medezeggenschap is er – naast het veelzijdige programma – elke dag de mogelijkheid om elkaar te treffen bij een speciale ontmoetingsplek voor ondersteuners cliëntenraden. Deze wordt elke dag bemenst door LOC-adviseurs Theo van Ooi, Xandra van der Kruk en Loes den Dulk (in wisselende samenstelling). De ontmoetingsplek is een plek om elkaar te spreken en om ervaringen en dilemma’s uit te wisselen. Daarnaast horen we ook graag van jou wat jouw ideeën zijn wat betreft onze dienstverlening vanuit LOC voor ondersteuners. Kom je ook? Meld je aan via weekvdmedezeggenschap.nl.

Sessie ondersteuner cliëntenraad dinsdag 4 oktober

In de Week van de Medezeggenschap organiseren we op dinsdag een sessie voor ondersteuners cliëntenraden: “De rol van de ondersteuner”.  Want wat omvat die rol van de ondersteuner? Hiervoor kijken we aan de hand van de brochure ondersteuner cliëntenraad naar de invulling van de methodiek ondersteuner. We staan stil bij de aspecten “adviseren en informeren versus professioneel en onafhankelijk”. 

Waarom is het belangrijk om adviseren en informeren te onderscheiden? Wat betekent dat voor je werk als ondersteuner: hoe communiceer je hierover richting cliëntenraad, maar ook binnen de organisatie waar je werkzaam bent? En hoe verhoudt zich dat tot professioneel en onafhankelijk ondersteunen? Vragen waar we met elkaar over in gesprek willen. Meer informatie en aanmelden

Nieuwsgierig of behoefte aan meer?

  • Bekijk het volledige programma van de Week van de Medezeggenschap
  • Op vrijdag 11 november is er opnieuw een netwerkbijeenkomst speciaal voor ondersteuners van cliëntenraden. Meer informatie volgt.
  • Op woensdag 23 november is een volgende verdiepende bijeenkomst voor ondersteuners die eerder de leergang ondersteuner gevolgd hebben. Meer informatie volgt
  • Meer informatie over het verdere aanbod voor ondersteuners vanuit LOC vind je hier.
  • Download de Brochure ondersteuner

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese