Win­tereditie LOC-tijdschrift: ontwik­kelin­gen 2021

Geplaatst op 18 december 2020

Op een van de openingspagina’s van het nieuwste LOC-tijdschrift schrijft LOC-coördinator Marthijn Laterveer over deze tijd en ons tijdschrift. Hij schrijft onder meer:

“Rond de jaarwisseling maken we allemaal plannen wat we in het nieuwe jaar willen gaan doen. Dat ging bij de meeste mensen dit jaar heel anders dan gedacht. Corona maakte met alle beperkingen het leven heel anders. Dat was ook in de zorg het geval. Met veel verdriet om mensen die overleden. Of het feit dat het niet meer mogelijk was een geliefde in een zorginstelling te bezoeken. En angst bij personeel om besmet te raken. Cliëntenraden konden ineens niet meer bij elkaar komen om te overleggen. Juist toen er zoveel onzekerheid was.

“In 2021 zetten we
nieuwe stappen om
Waardevolle zorg
dichterbij te brengen”

Ook bij LOC was en is het een hectische tijd. Allereerst door de honderden schrijnende verhalen die er binnenkomen over wat mensen meemaaken in deze coronatijd. Ten tweede door de intensiteit van overleggen over corona op landelijk niveau. Ten derde doordat we allerlei cursussen, bijeenkomsten en congressen om moesten zetten in digitale diensten. Gelukkig kunnen we constateren dat dat in heel korte tijd is gelukt. Binnen een week hadden we digitale cursussen en webinars. We hebben het afgelopen jaar online twee grote congresweken georganiseerd. Namelijk de Week van de Medezeggenschap en de Landelijke Inspiratieweek Radicale vernieuwing verpleeghuiszorg.

Wat 2021 ons zal brengen, weten we nog niet. Maar ondanks alle onzekerheden is het toch goed plannen te maken voor het nieuwe jaar. Want ook in 2021 kunnen we hoe dan ook nieuwe stappen zetten om Waardevolle zorg dichterbij te brengen.”

Dit nummer

“In dit nummer van Zorg & Zeggenschap zullen we uitgebreid ingaan op alle plannen voor het nieuwe jaar. We belichten zowel de plannen van de overheid als de plannen van LOC voor cliëntenraden en vernieuwingsbewegingen in de zorg. Mooi is dat we als LOC geld vrij hebben kunnen maken om extra te investeren in de dienstverlening aan aangesloten cliëntenraden. Zoals meer uren voor adviseurs en een digitale leeromgeving voor cliëntenraden. Ook zullen we op regionaal niveau ontmoetingen tussen cliëntenraden gaan organiseren.”

En zoals altijd natuurlijk cliëntenraadsleden en anderen uit het LOC-netwerk aan het woord, achtergrondartikelen over medezeggenschap en Waardevolle zorg in de praktijk, vragen en antwoorden en meer.

Uitgelichte artikelen

Veranderingen in de zorg en activiteiten LOC

Een overzicht van de veranderingen in de zorg in 2021. En een inkijkje in de plannen van LOC voor 2021. Artikel

LOC breidt digitale leeromgeving uit

De behoefte om ook op nieuwe manieren te kunnen leren over medezeggenschap groeit. LOC biedt daar steeds meer mogelijkheden voor. Artikel

We zijn geen zorgobjecten’

Belangenbehartiger Jan Troost: “We kwamen in opstand tegen het systeem. Wij vonden dat we zichtbaar moesten zijn, in plaats van weggestopt te worden. Onze dromen werden ons ontnomen.” Artikel

Verder lezen

Download gratis het hele tijdschrift.

Ook verkrijgbaar in gesproken vorm.

Bekijk eerdere edities en abonnementsinformatie.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese