Toolbox Medezeg­genschap cliënten­raden jeugdhulp en jeugdbescher­ming

Geplaatst op 21 januari 2021

Om cliëntenraden in de jeugdhulp en jeugdbescherming te ondersteunen bij hun werk is een toolbox met verschillende materialen ontwikkeld: flyers, folders, informatiekaarten, een participatieladder, een dobbelsteen om vergaderingen te evalueren, onderzetters om het cliëntenperspectief onder de aandacht te brengen, stappenplan adviesrecht en nog heel veel meer.

Gereedschapskist voor cliëntenraden

De toolbox is een gereedschapskist voor cliëntenraden en kan gebruikt worden om:
– een cliëntenraad op te zetten
– het functioneren van de cliëntenraad te ondersteunen
– ideeën op te doen over hoe cliëntenparticipatie in de organisatie verbeterd kan worden
– cliënten te betrekken door ze te informeren over het werk van de cliëntenraad

Vraag vanuit ouders

Het netwerk ouders is een landelijk netwerk van ouders die ervaring hebben (gehad) met jeugdhulp en jeugdbescherming. Zij vroegen om de informatie over medezeggenschap te verzamelen. Dat is nu gebeurd, met als resultaat: de toolbox Medezeggenschap cliëntenraden in de jeugdhulp en jeugdbescherming.

De inhoud van de toolbox is ontwikkeld door Marion Welling, de box is ontworpen door haar dochter Nina Schouten. Zij presenteerden samen de toolbox aan de leden van het netwerk.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over wat er allemaal in de toolbox zit, wat jouw cliëntenraad eraan kan hebben en hoe je aan de toolbox kunt komen? Neem dan contact op met onze adviseur Jeugd Dennis van den Brink via d.vandenbrink@loc.nl.

Voor jongerenraden uit de jeugdhulp en jeugdbescherming heeft LOC Jeugd in samenwerking met een aantal jongerenraden, ook een schatkist ontwikkeld om jongerenraden te helpen bij het waardevolle werk dat zij doen.

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese