Tools

Podcast #6 InCon­tactStaan

Mijmeren over medezeggenschap is een Podcast van LOC voor cliëntenraden. In deze podcast praten we over de wereld van cliëntenraden. Er komen allerlei onderwerpen voorbij waar je als cliëntenraad mee te maken krijgt.

lees verder

Methode Advies­van­gers voor cliënten­par­ticipatie in de jeugdzorg

Adviesvangers zijn mensen met ervaring in de zorg. Zij zijn getraind om in een brainstormsessie ideeën op te halen bij de doelgroep waar zijzelf toe behoren. Gemeenten en aanbieders van jeugdzorg kunnen met de Adviesvangers-methode kinderen, jongeren en ouders op een creatieve en laagdrempelige manier betrekken bij beleid, vragen of problemen.

lees verder

Podcast #5 Voorzitter van een cliënten­raad

Geplaatst op 9 februari 2021 - Thema's: Kwaliteit jeugdzorg, Voorzitters cliëntenraden
In deze vijfde podcast spreken we met Kees de Vaal. Tot 1 januari 2020 was hij voorzitter van de centrale cliëntenraad van Vitalis. In dit afscheidsinterview bespreekt Thom van Woerkom (LOC) samen met Kees hoe hij zijn tijd als voorzitter heeft ervaren, wat hij in het begin allemaal tegenkwam, over vertrouwen tussen bestuur en cliëntenraad en over wat hij zijn opvolger als tips heeft meegegeven.

lees verder

Podcast #4 Het bindend voordrachtsrecht

Geplaatst op 29 januari 2021 - Thema's: Adviesonderwerpen van de cliëntenraad, Kwaliteit jeugdzorg
In deze vierde podcast gaat het over het bindend voordrachtsrecht. Eén van de meest belangrijke - en soms ook verwarrende - bevoegdheden van een cliëntenraad.

lees verder

Beschermd: Terug­kij­ken sessie: Team­buil­ding en cliënten­raad

Geplaatst op 2 december 2020
Er is geen samenvatting, omdat dit een beschermd bericht is.

lees verder

Beschermd: Terug­kij­ken webinar: Werven nieuwe leden

Geplaatst op 2 december 2020
Er is geen samenvatting, omdat dit een beschermd bericht is.

lees verder

Beschermd: Terug­kij­ken webinar: Concreet stap­penplan opzetten cliënten­raad

Geplaatst op 2 december 2020
Er is geen samenvatting, omdat dit een beschermd bericht is.

lees verder

Cliënten­raad en de Wet zorg en dwang

In de uitvoering van de Wet zorg en dwang, zijn cliëntenraden bij uitstek degene die in dit gesprek de ruimte kunnen zoeken om daadwerkelijk aan te sluiten bij wat voor mensen van waarde is. En te bewaken dat mensen zoveel mogelijk in vrijheid kunnen leven. In dit bericht achtergrondinformatie en hulpmiddelen daarbij.

lees verder

Alter­natieven­bun­del Vilans: vrij­wil­lige en passende zorg

Zorg die écht aansluit bij de waarde(n) van mensen voorkomt in veel gevallen onvrijwillige zorg. Mocht je in bepaalde situatie toch uitkomen bij onvrijwillige zorg, kan de (vernieuwde) alternatievenbundel van Vilans een helpende hand bieden. Om steeds te zoeken naar een alternatief waar de persoon die zorg ontvangt wél mee kan instemmen.

lees verder

Stap­penplan opzetten cliënten­raad

Met de invoering van de Wmcz 2018 vallen meer zorgorganisaties onder de reikwijdte van de wet. Met dit webinar helpen we geïnteresseerden aan een overzichtelijk stappenplan om te komen tot een nieuwe cliëntenraad.

lees verder

Deelnemers

Alle deelnemers

Nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.