Animatie: uitleg over het Nor­menkader

Geplaatst op 30 juni 2020

Wat is het Normenkader? In deze animatie leggen we dat in 2 minuten uit. Zodat jongeren en ouders weten waar staat aan welke eisen instellingen voor jeugdbescherming en jeugdreclassering moeten voldoen. En dat er ook rechten in het Normenkader zijn vastgelegd, zoals het recht van jongeren en (pleeg)ouders op inspraak in de hulpverlening.

Bekijk hier de animatie:

De animatie is gemaakt in samenwerking met ouders uit het netwerk van LOC Jeugd.

Kwaliteit van zorg

In de Jeugdwet staat dat een organisatie die in aanmerking wil komen voor het uitvoeren van de jeugdbescherming of jeugdreclassering daarvoor gecertificeerd moet zijn. In het Normenkader staan daarvoor de spelregels. Deze regels moeten ervoor zorgen dat de dienstverlening van gecertificeerde instellingen binnen de jeugdbescherming, en de kwaliteit van de professionals, op orde zijn. Als dat zo is, krijgt de organisatie een certificaat.

Meer weten?

  • Lees meer over het Normenkader en wat LOC Jeugd onder meer doet om jongeren en ouders een stem te geven bij gecertificeerde instellingen en het ministerie.
  • Heb je vragen over het Normenkader? Neem dan contact op met de Vraagbaak van LOC via vraagbaak@loc.nl of bel naar 030 284 3200.
Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese