Cliënten­raden eigen sociaal platform op www.clien­tenraad.nl!

Geplaatst op 1 juli 2019

Zoals we al aankondigden, er is nu een heel eigen sociaal platform voor mensen die werken aan medezeggenschap in zorg en welzijn! Voor iedereen betrokken bij cliëntenraadswerk in de thuiszorg, ggz, ouderenzorg, maatschappelijke opvang, verslavingszorg of in het sociaal domein. Via www.loc.nl was er eerder al zo’n plek, maar die plek werd ook gedeeld met mensen die niet direct bij het werk van cliëntenraden betrokken waren.

Dit platform is gemaakt voor cliëntenraadsleden/-voorzitters, ondersteuners, bestuurders en andere belanghebbenden. Je vindt hier informatie over medezeggenschap. Zoals uitleg van de wet, hulpmiddelen voor het cliëntenraadswerk en adviesonderwerpen. Maar ook ondersteuningsmogelijkheden om te werken aan waardevolle zorg. En mensen uit ons netwerk en manieren om direct met anderen kennis en informatie uit te wisselen en samen te werken.

Nieuwe platforms

Omdat het netwerk van LOC uit veel verschillende mensen bestaat, is er een overzichtelijke toegangspoort gemaakt, www.loc.nl. Daar kun je makkelijk zien welke informatie voor jou van belang kan zijn en waar die staat. Via de toegangspoort zijn verschillende platforms te bezoeken, die aansluiten bij specifieke informatie of sector die je zoekt. En natuurlijk kun je weer direct met anderen kennis en informatie uitwisselen en samenwerken. 

De eerste nieuwe platforms die je nu via de toegangspoort www.loc.nl kunt vinden zijn:

www.clientenraad.nl met alle voor cliëntenraden belangrijke informatie. Zowel voor raden in de ouderenzorg, thuiszorg, ggz, welzijn, maatschappelijke opvang en verslavingszorg. 

www.locjeugd.nl voor mensen die met jeugdhulp te maken hebben. Ook vind je hier specifieke informatie voor cliëntenraden in de jeugdsector, omdat deze vanaf medio 2020 onder een nieuwe wetgeving vallen.

Ook de huidige platforms vind je via www.loc.nl:

www.radicalevernieuwing.nl (landelijke vernieuwingsbeweging verpleeghuiszorg),

www.waardevolonderwijs.nl (radicale vernieuwing onderwijs voor zorg en welzijn)

www.maatschappelijkdebatggz.nl (voor een menswaardige ggz)

Deze platforms krijgen te zijner tijd een nieuw jasje. 

Test je mee?

Het platform is in eerste instantie samen met mensen uit ons netwerk ontwikkeld en getest. Ook zijn er steeds weer nieuwe bezoekers die van het platform gebruik maken. LOC wil graag dat je als bezoeker zo goed mogelijk bediend wordt. Daarom zijn we steeds nieuwsgierig naar ervaringen van iedereen die het platform gebruikt:

  • Wat is er goed aan het platform?
  • Voldoet het aan de vraag?
  • Mist er iets?
  • Kan er nog iets beter?
  • Hoe?

Op deze pagina zijn bezoekers daarover ook met elkaar in gesprek. Daar kun je dus ook je mening of suggestie delen. Op basis van die feedback kunnen we het platform gaandeweg verder ontwikkelen. Vast bedankt!

Meer informatie

Zie eventueel ook dit uitgebreide achtergrondartikel over de vernieuwing van de LOC-communicatie.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese