De Advies­vangers-met­hode

Geplaatst op 2 mei 2019

Adviesvangers zijn jongeren die zijn opgeleid om met andere jongeren in gesprek te gaan over vragen van gemeenten en organisaties. Met behulp van creatieve werkvormen dagen zij leeftijdsgenoten uit om mee te denken, ideeën aan te dragen en hun mening te geven.

Ook voor volwassen

Deze methode kan ook voor volwassenen ingezet worden. De kern is dat de doelgroep begeleid en geïnspireerd wordt door iemand uit de eigen doelgroep (peer-to-peer).

Participatie

Met Adviesvangers betrek je jongeren en ouders bij het jeugdbeleid en leg je participatie daar neer waar het hoort: bij de jongeren en de ouders.

Lees hier meer over Adviesvangers of bekijk onderstaande filmpje (1 min.):

Achtergrond

De Adviesvangers-methode is ontwikkeld door LOC en Kuseema, zij willen dat jongeren ruimte krijgen om input te geven en verantwoordelijkheid te nemen; op school, in hun woonplaats en in (zorg)organisaties.

Aan de slag

Wil je meer weten over de Adviesvangers-methode of met deze methode aan het werk? Neem dan contact op met LOC Jeugd via vraagbaak@loc.nl of bel naar 030 284 32 00.

Praktijkvoorbeeld

Christiaan en Dion, twee studenten Social Work aan de Avans Hogeschool, organiseerden een Adviesvangers brainstormbijeenkomst over empowerment. Lees het verslag met daarin tevens concrete adviezen en tips voor professionals over wat zij kunnen doen om kwetsbare mensen hun mogelijkheden te laten vergroten.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese