Eigen agenda van de cliënten­raad

Geplaatst op 7 mei 2020

Als een cliëntenraad om advies wordt gevraagd, volgt de raad de agenda van de instelling. De cliëntenraad kan echter ook zelf agendapunten aandragen en zo het beleid van de instelling actief beïnvloeden. Hoe je tot een eigen agenda komt, lees je in de brochure Eigen agenda van de cliëntenraad van LOC Jeugd.

Weten wat er onder cliënten leeft

Kinderen, jongeren en (pleeg)ouders kunnen andere onderwerpen belangrijk vinden dan op de agenda van de instelling staan. Omdat de cliëntenraad de taak heeft om op te komen voor de belangen van de cliënten, moet de raad weten welke onderwerpen cliënten belangrijk vinden.

Hoe kom je tot een eigen agenda?

Om te weten wat er onder kinderen, jongeren en (pleeg)ouders leeft, kan de cliëntenraad gebruikmaken van de signalen die zij afgeven. De raad kan ook gericht op zoek gaan naar onderwerpen die kinderen, jongeren en (pleeg)ouders belangrijk vinden.

Download hier de brochure Eigen agenda van de cliëntenraad.

In deze praktische brochure lees je hoe de cliëntenraad vragen kan voorleggen aan kinderen, jongeren en (pleeg)ouders. En hoe je hun signalen omzet in beleid.

Meer weten?

  • Heeft je cliëntenraad ondersteuning nodig bij het vormgeven van de eigen agenda van de raad? Neem contact op met LOC Jeugd via vraagbaak@loc.nl of 030 284 3200. Onze adviseurs Jeugd helpen je graag.
  • Heb je andere vragen? De Vraagbaak van LOC is elke werkdag tussen 9.00 tot 17. 00 uur bereikbaar via vraagbaak@loc.nl en 030 284 3200.
  • Lid worden van LOC Jeugd? Kijk hier voor alle voordelen van het lidmaatschap.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bijeenkomsten

Meer

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese