INKT geeft jongeren zelf zicht op behan­delresul­taat

Geplaatst op 14 mei 2019

INKT is een tool die het voor jongeren binnen de geestelijke gezondheidszorg gemakkelijker maakt om informatie uit vragenlijsten te bekijken en vergelijken. INKT staat voor: I need to Know. Sinds eind april is INKT live! Dit betekent dat vanaf nu alle jongeren tussen de 12 en 18/23 jaar binnen GGZ Eindhoven Kind en Jeugd (GGzE K&J) zelf hun vragenlijstgegevens kunnen inzien via de INKT tool.

Zicht op behandelvoortgang

Bekijk hieronder het korte filmpje met een voorbeeld van een jongere die ondersteuning krijgt en de INKT-app gebruikt.

Als onderdeel van de behandeling binnen GGzE K&J vullen jongeren, de behandelaar, ouders en/of leerkracht vragenlijsten. Deze geven informatie over hoe het met de behandeling gaat. Met de digitale INKT tool (app) zien jongeren zelf de resultaten van deze vragenlijsten. Via de app is te zien wat jongeren zelf invullen en ook wat leerkracht, ouders en behandelaar invullen. Daardoor krijgen de jongeren meer zicht op hun behandelvoortgang. 

Meer informatie

Van mei 2017 tot november 2019 voeren GGzE (ggz Eindhoven) en Academische Werkplaatsen Jeugd het project INKT uit. LOC is een van de samenwerkingspartners in de werkplaats en werkt mee aan de ontwikkeling van INKT. Zie ook het artikel Cliënten K&J nu inzage in eigen vragenlijstgegevens

Het projectteam werkt verder aan de ontwikkeling, evaluatie en implementatie van deze interactieve tool. Werk jij binnen de jeugdhulp en denk je dat INKT ook meerwaarde heeft voor jouw organisatie? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar INKT en wil jij zelf ervaren hoe INKT werkt en eruitziet? Stuur een mail naar Romy van Kuijk (romy.van.kuijk@ggze.nl) en ervaar het zelf.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwste vacatures

Voorzitter CCR Parttime | Flexibel
Alle vacatures

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese