Inwoners betrekken bij sociaal werk: zo doe je dat!

Geplaatst op 14 maart 2019

Sociaal werkers staan midden in de samenleving en komen veel verschillende individuele en collectieve (hulp)vragen tegen. Door hun netwerken in de wijk weten ze welke hulp, aanpakken en activiteiten er al zijn. Daar sluiten ze bij aan. En samen met inwoners en cliënten onderzoeken ze wat nodig is en bedenken ze nieuwe aanpakken of verbeteren ze bestaande hulp. Het programma Sociaal Werk Versterkt maakte onlangs een filmpje en een participatiewaaier met inspirerende participatievormen voor sociaal werkers. 

Filmpje met 10 inspirerende participatievormen

In het filmpje ‘Leren van inwoners’, worden 10 inspirerende participatievormen en de Adviesvangersmethode onder de aandacht gebracht. 

Adviesvangers

Met de methode ‘Adviesvangers’ kijken sociaal werkers samen met inwoners naar wat echt werkt en wat (nog) beter kan. In de flyer Adviesvangers (pdf) lees je hierover meer. LOC werkte samen met andere organisaties aan de ontwikkeling van de methode Adviesvangers.

Participatiewaaier

In de brochure ‘Participatiewaaier. Inwoners betrekken bij sociaal werk: zo doe je dat!’ staan 10 goede methoden om inwoners te informeren, te raadplegen en om samen aan de slag te gaan. 

Movisie koos de methoden samen met het LOC Waardevolle zorg en programma Sociaal Werk Versterkt, diverse sociaal werkers en ervaringsdeskundigen. Download artikel als PDF

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese