Nieuw filmpje: Beknopte uitleg Wmcz 2018

Geplaatst op 20 mei 2020

Beknopte uitleg Wmcz 2018

Per 1 juli aanstaande is de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018 van kracht. In een filmpje van minder dan 10 minuten geeft LOC-adviseur Theo van Ooi een toelichting op de rol van medezeggenschap en de Wmcz 2018. Wil je deze beknopte uitleg bekijken? Meld je aan via onderstaande button. Binnen drie werkdagen ontvang je de link naar het filmpje.

Exclusief voor leden van LOC
Dit filmpje is alleen te bekijken voor cliëntenraden die lid zijn van LOC, en hun ondersteuner. Is je cliëntenraad nog geen lid? Lees meer op de pagina over lid worden voor alle informatie over het lidmaatschap van LOC en de voordelen voor leden.

Ondersteuning LOC

Wanneer je daar behoefte aan hebt, biedt LOC op maat ondersteuning aan bij het proces om te komen tot een gezamenlijke visie op medezeggenschap, bij het traject om te komen tot een (hernieuwde) medezeggenschapsregeling of het (opnieuw) inrichten van jouw medezeggenschapsstructuur.

Meer weten?

  • Actuele informatie over de Wmcz 2018 vind je op www.wmcz.nl 
  • In de basisinformatie medezeggenschap lees je uitgebreide informatie over de wettelijke rechten en plichten van de cliëntenraad.
  • Op www.clientenraad.nl/modellen vind je de gezamenlijke modelregeling die LOC met de branche-organisaties ActiZ, GGZ Nederland en Zorgthuisnl maakte.
  • Bekijk ook het stappenplan aan de slag met de Wmcz 2018
  • Kijk de webinar terug met een toelichting op de medezeggenschapsregegling
  • Met deze handreiking biedt LOC handvatten, vragen en tips voor een constructief gesprek over de visie op medezeggenschap.
  • Neem voor meer informatie en voor al je andere vragen contact op met de vraagbaak van LOC. Deze is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur op (030) 284 32 00. Je kunt ook mailen naar vraagbaak@loc.nl.

Download artikel als PDF

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese