Steffie legt corona eenvoudig uit

Geplaatst op 9 april 2020

In Nederland zijn er 2,5 miljoen volwassen die moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. Ook in (de achterban van) cliëntenraden. In deze crisistijd is het belangrijk oog te hebben voor iedereen en ook in communicatie aan te sluiten bij ieders belevingswereld. De makers van Steffie hebben samen met de Rijksoverheid een nieuwe stapsgewijze uitleg over het coronavirus gemaakt. De eenvoudige website is te vinden op corona.steffie.nl.

Betrouwbare en begrijpelijke informatie

Juist in tijden van crisis heeft iedereen behoefte aan betrouwbare en begrijpelijke informatie. Dat voorkomt ook angstgevoelens, stress en mogelijk zelfs gezondheidsproblemen. Vanwege de stapsgewijze uitleg, vriendelijke animaties en gesproken tekst is deze Steffie-module fijn voorlichtingsmateriaal.

Meer weten?

  • Ook stichting lezen en schrijven zet hulpmiddelen op een rijtje om op eenvoudige manier informatie te delen over corona

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee! (2)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ruben Zelissen 3 jaar geleden

Beste Claire,Mooi dat je de website van Steffie een extra aanbeveling geeft; goed om te weten dat het nuttig is!Eenvoudig blijven in een soms complexe wereld is heel belangrijk en een grote kunst. Hopelijk blijf je je binnen LOC vrij voelen om mee te blijven praten; jouw inbreng is van grote waarde. Dan kunnen we in gesprek samen ontdekken wat we hebben te doen. 
Hartelijke groeten, Ruben
PS we spreken elkaar wellicht morgen al in de online bijeenkomst ‘cliëntenraden in gesprek’ voor de ggz. 

Reageer op dit bericht
Claire 3 jaar geleden

In het verleden ben ik lid geweest van de cliëntenraad Mee Amstel en Zaan. Ik heb toen heel vaak op de website van Steffie gekeken. Nu ben ik bij de Parnassiagroep en vluchtelingenwerk actief. Ik heb nu meegedaan aan drie webbinars en dat heeft mij wel geholpen om een beetje bij te blijven als 76 jarige. Eenvoud is heel belangrijk, want zo bereik je in mijn ogen meer mensen die een bijdrage willen leveren om in de samenleving een steentje bij te dragen. Loc is uitgegroeid van een klein vrijwilligers clubje naar een organisatie met veel medewerkers en deze praten wel op  een ander niveau. Soms weerhoud het mij ervan om mee te praten. Nu heb ik tijd genoeg en ben ik aangewezen op mezelf en ik merk door te doen en fouten te maken ik het meeste leer.  Tot zover, Lieve groet,Claire

Reageer op dit bericht

Bijeenkomsten

Meer

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese