Workshop #Selfie 3.0: “Erachter komen wie je van binnen bent”

Geplaatst op 31 januari 2019

In december en januari nam een zestal jongeren van Trias Jeugdhulp deel aan de workshop “#Selfie3.0”, aangeboden door LOC Jeugd.

Jezelf beter uitdrukken

Onder leiding van workshopleider Annemieke Broekhuis gingen jongvolwassenen tussen de 16 en 20 jaar op creatieve wijze aan de slag met vragen als: Wat zijn mijn sterke kanten? Welke normen en waarden horen bij mij? Door wie of wat raak ik geïnspireerd? Wat zijn mijn idealen? “De workshop draagt bij aan zulke inzichten en helpt deze jongeren om zich zekerder te voelen. Dat kan van pas komen, bijvoorbeeld in gesprekken met anderen. Want als je weet wie je bent en waarvoor je staat, kun je jezelf beter uitdrukken”, aldus Annemieke.

Zeggenschap van individuen versterken

Bij LOC geloven we dat het versterken van de zeggenschap van mensen in de zorg ertoe leidt dat zij beter voor zichzelf kunnen opkomen en daarmee invloed hebben op hun dagelijkse situatie.

“Een breder beeld van jezelf”

De deelnemers waren enthousiast en het resultaat mag er zijn, zie daarvoor de foto’s. 

Deelnemers over de workshop:

“Het sprak mij het meest aan dat je een breder beeld van jezelf krijgt. Ik ga meer naar mijn positieve kanten kijken. Het is heel fijn om in een groep dit soort dingen te bespreken.”

“Ik heb het heel erg leuk gehad. Ik ging mijn eigen gang met wat ik leuk en belangrijk vind.”

“Wat mij het meest aansprak was het erachter komen wie je van binnen bent. Ik heb de andere kant van mezelf echt kunnen zien. Door de workshop ga ik nu bij bepaalde dingen nadenken of ze echt bij mij passen of dat ik denk dat ik zo ben.“

Ook aan de slag?

Ook aan de slag? Of is het iets voor de jongeren met wie je werkt? Neem dan contact op met Dennis van den Brink: d.vandenbrink@loc.nl. In overleg worden geschikte data gepland.
De workshop wordt kosteloos aangeboden.

Download artikel als PDF

Lees meer artikelen over:

Praat mee!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese