week van de radicale vernieuwing

Zicht op ver­nieuwing: bin­nen­kij­ken bij ver­nieuwers van de zorg

Binnenkijken bij vernieuwers van de zorg: de publicatie ‘Zicht op vernieuwing’ staat boordevol achtergronden, voorbeelden en reflecties op ontwikkelingen in de beweging Radicale vernieuwing zorg.

lees verder (3)

Tijd om het roer om te gooien | Samenleven in de toekomst

In onze samenleving staan we voor grote uitdagingen. Met alleen extra geld voor verschillende sectoren komen we er niet meer. De laatste dag van de Week van de Radicale vernieuwing, afgelopen november, stond in het teken van de toekomstige samenleving. Hoe willen we wonen? Hoe willen we werken? Hoe willen elkaar ondersteunen? En hoe kunnen we de samenleving menselijker maken?

lees verder

10 Uit­gangspun­ten ouderen­zorg voor nieuw kabinet

Geplaatst op 22 november 2021 - Thema's: Adviesonderwerpen van de cliëntenraad
Een nieuw kabinet moet direct aan de slag met de tien uitgangspunten die we eerder dit jaar deelden, zo roepen de dertien landelijke vertegenwoordigers van ouderen, patiënten en cliënten, mantelzorgers, werknemers, zorgprofessionals en zorgorganisaties op. Voor de langere termijn ziet LOC dat we aan een samenleving moeten werken waarin iedereen tot zijn recht komt. En waar we niet in sectoren denken, maar als samenleving werken aan een maatschappij waar iedereen er toe doet.

lees verder

Week van de Radicale ver­nieuwing van start | Samen doorbreken we muren! | Iedere avond Late Night Show

Geplaatst op 8 november 2021 - Thema's: Adviesonderwerpen van de cliëntenraad
Een aantal jaren geleden nam LOC Waardevolle zorg het initiatief voor de beweging Radicale vernieuwing in de verpleeghuiszorg. Inmiddels zijn ook in andere sectoren bewegingen gestart. In de week van…

lees verder

Samen doorbreken we muren! | Week Radicale ver­nieuwing

Geplaatst op 3 november 2021 - Thema's: Adviesonderwerpen van de cliëntenraad
Een aantal jaren geleden nam LOC Waardevolle zorg het initiatief voor de beweging Radicale vernieuwing in de verpleeghuiszorg. Inmiddels zijn ook in andere sectoren bewegingen gestart. In de week van…

lees verder

LOC-tijdschrift | Inspireren en enthousias­meren

Het herfstnummer van Zorg & Zeggenschap ligt vanaf vandaag bij leden op de mat. In dit artikel enkele hoogtepunten, het redactionele voorwoord van LOC-coördinator Marthijn Laterveer en je kunt natuurlijk weer gratis het hele tijdschrift downloaden.

lees verder (2)

Week van de Radicale ver­nieuwing: 8-12 november

LOC organiseert met betrokkenen een week met fysieke en online bijeenkomsten. Thema: ‘Samen doorbreken we muren’. Rode draad: hoe kunnen we zorgen dat mensen die ondersteuning nodig hebben samen met naasten en hulpverleners vorm kunnen geven aan hun leven. Zodat mensen van betekenis kunnen zijn voor zichzelf en voor de maatschappij.

lees verder

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.