Cursus Sec­retariële vaar­digheden in de raad

  • 9 juni 2022
  • 14:00 - 16:00
  • LOC, Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht.

Regelmatig komen er via de vraagbaak vragen over de secretariële vaardigheden binnen de cliëntenraad. Daar gaat deze bijeenkomst verder op in. Hoe zet je als cliëntenraad een agenda op, wat staat er in notulen, wat zet je er niet in?

In mei 2022 werd deze cursus voor de eerste keer georganiseerd. Deelnemers vertellen wat de cursus hen opleverde: “Het was heel leerzaam met elkaar te kijken naar de bedoeling van bepaalde stukken. Heel leuk om notulen en agenda’s van anderen in te zien om te vergelijken.” en: “Het is lastig om te weten wat de essentie is van stukken en wat je kiest op te schrijven, deze bijeenkomst helpt daarbij.”

De deelnemers krijgen meer inzicht in de te onderscheiden taken en oefenen de samenhang daarvan te zien. Er is aandacht voor het vergaderen in de cliëntenraad en de bijbehorende de agenda, de ‘vier keuze’ vergadertechniek, de notulen, de actielijst en het archiveren. 

Er is ruimte om ervaringen te delen en van elkaar te leren.

Wanneer en waar

De cursus vindt plaats op 9 juni 2022 van 14.00u – 16.00u. Deze cursus vindt fysiek plaats bij LOC, Hof van Transwijk 2, 3526 XB Utrecht.

Voor wie?

Deze cursus is voor leden van cliëntenraden die zelf de secretariële taken op zich nemen of meer inzicht willen krijgen in de secretariële taken die bij de medezeggenschap horen. Maximaal twee personen per raad kunnen meedoen. Maximaal 10 deelnemers.

Deze cursus wordt begeleid door Tiske Boonstra en Klazien Teeuwissen, Adviseurs LOC

Kosten

De fysieke cursus is gratis voor leden van LOC, voor niet leden is de fysieke cursus € 95,00 per persoon.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via onderstaande knop.

Indien je onverhoopt niet aanwezig kan zijn bij de bijeenkomst, vragen wij je om dit uiterlijk 48 uur van tevoren te laten weten via loc@loc.nl. Bij een te late afmelding zijn we helaas genoodzaakt om een factuur te sturen ter hoogte van het tarief voor niet-leden.

Deelnemers platform

Meer bekijken

Nieuwsbrief

  • * Heb je onze nieuwsbrief eerder ontvangen en je afgemeld? Meld je dan aan via webmaster@loc.nl
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Click to access the login or register cheese